|

Güldürmek korkutmaktan zor

Komedi türündeki rollerinden sonra ikinci kez korku filmiyle beyazperdede seyirciyle buluşan Sevil Uyar, 22 Nisan'da vizyona girecek olan 'Kabr-i Cin Mühür' adlı filmin başrolünde. Uyar, “İnsanları güldürmek özellikle bu dönemde oldukça zor. Bu yüzden komedi yetenek gerektiriyor ” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2016 Pazar
Güncelleme: 00:43 - 10/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

2006 yılında Miss Model of Turkey güzeli seçilen Sevil Uyar, modellik yapmanın yanı sıra birçok dizi ve film projesinde yer alıyor. Alaylı olarak başladığı oyunculuğa zamanla eğitim alarak devam eden Uyar, Ayla Algan gibi başarılı oyunculardan da dersler almış. Kendisini geliştirmek için gece gündüz çalışan genç oyuncu, Yahşi Cazibe, Sihirli Annem, Aşk Yeniden gibi dizilerde yer alarak bu zamana kadar genellikle komedi türündeki projelerle karşımıza çıktı. Beyazperde de bu kalıbın dışına çıkmaya başlayan Uyar, 22 Nisan'da vizyona girecek olan 'Kabr-i Cin Mühür' adlı korku filminin başrolünde yer alıyor. Turgay Başyayla, Volkan Başaran, Burcu Küçük, Mehmet Vanlıoğlu gibi başarılı isimlerin yer aldığı filmin yapımcılığını ise Oğuz Sözen ve Göktuğ Pehlivan üstleniyor. Film, yanlış yapılan büyü sonrasında Cin'in serbest bırakılmasının ardından yaşanan olayları ürpertici bir şekilde anlatıyor. Korku filminde yer almanın kendisine keyif verdiğini ifade eden Uyar, “Korku ya da dram rollerinde düz oynamak gerekiyor. Komedi oynamak diğer türlere göre çok daha zor. Aslında komedi yetenek işi” diyor. Biz de Uyar'la biraraya gelerek filmi ve oyunculuğunu konuştuk.



Komedi türündeki projelerden sonra ikinci kez bir korku filminde yer alıyorsunuz. Nasıl bir deneyimdi?

O dönemde bana hem korku hem de komedi filmi için teklif geldi. Bu zamana kadar hep komedi türünde oynadığım için korku filminin içinde yer almak istedim.



ÜRPERDİĞİM SAHNELER OLDU


Rolünüze
hazırlanırken zorlandığınız sahneler oldu mu?

Zorlanmadım ama ürperdiğim sahneler oldu. Üç harflilere inanıyorum ama yaşamak, onları canlandırmak başka bir şeymiş. Ayrıca filmin çekildiği ev çok eski ve tozluydu. Alerji oldum.



Korku filminde yer almaktan hiç çekindiniz mi?


Kabul etmekte biraz zorlandım. Bu zamana kadar korku filminin setlerinde olayların yaşandığını hep duydum. Aynı şeyleri bizim de yaşayabileceğimizi düşünerek korktum. Fakat ekip çok iyiydi. Plastik makyajlardan ses efektlerine kadar her ayrıntı çok iyi düşünülmüştü. Yapımcılarımızın da desteğiyle senaryoya dahil olmayı kabul ettim.





İNSANLARI GÜLDÜRMEK ZOR


Sizce komedi ve korku türlerinden hangisi daha zor?


Dram türünde de oynadım komedide de... Komedi oynamak bana göre daha zor. Dram ve korku daha düz oynanıyor. İnsanları güldürmek özellikle bu dönemde oldukça zor. Komedi yapan her türlü karaktere bürünür diye bir şey yok. Komedi yetenek gerektiriyor.



Size gelen projeleri neye göre değerlendiriyorsunuz?


1,5 yıldır evliyim ve bazı kurallarım var. Sorumluluğum arttığı için şehir dışı işlere gidemiyorum.Senaryonun iyi olması önemli. Rolün beni içine çekmesi gerekiyor. Heyecan katmayan senaryoya dahil olamıyorum.



Günümüzün
korku filmlerini nasıl buluyorsunuz?


Eşimle film izlemek istediğimizde ben ilk korku filmine yöneliyorum. İzlemeyi seviyorum ama korkunun da iyisi yapılmalı. Korkutayım derken güldürüyorlar, komik sahneler ortaya çıkıyor. Biz bu filmle kendimize güldürmüyoruz. Korku ve gerilimi aynı anda yaşamayı hedefledik. Yine de Türkiye korku filmlerinde kendini geliştirdi. Korku filmi için teklif gelse yine kabul ederim.



Bir adım öndeyim




Oyunculuğa ilk başladığınız yıllarda 'Güzel Kız' rolleri çok fazla geldi. Bu durumdan rahatsızlık duydunuz mu?


Modellik benim için avantaj oldu. Diğer oyunculardan bir adım öndeydim. Hem yetenek hem de güzellik olduğu için başrollere istendim. Seyirci ekranlarda güzel kız yakışıklı erkek görmek istiyor. Bu durum beni rahatsız etmek yerine ilerlememe neden oldu



Annem bankacı olmamı isterdi


Tiyatro sahnesine ve televizyon ekranlarına güzellik yarışmasına katıldıktan sonra geldiniz. O süreci biraz anlatır mısınız?


Küçüklükten beri modellik yapmak ve oyuncu olmak istiyordum. Büyük bir firmanın insan kaynakları departmanında çalıştığım sırada annemden gizli güzellik yarışmasına başvuru yaptım. Birkaç gün sonra kabul edildiğim telefonu gelince hemen istifamı verip işten ayrıldım. İşimi gücümü bırakıp güzellik yarışmasına gittiğimi öğrenince bana çok gülmüşlerdi.



Anneniz yarışmaya katılmanızı istememiş sanırım. Neden?


Babamı 6 yaşındayken kaybettim. Annem 5 kız çocuğuna bakmakla yükümlüydü. O yüzden hepimizi kontrolünde tutmak istedi. Bankacı olmamı istedi. Üniversitede Muhasebe bölümü okudum. Mezun olur olmaz Aydın'da iş imkanı olmadığı için İstanbul'a gelip ablamda kaldım. Ablalarımın hepsi evlendi ama bende öyle bir düşünce yoktu. Hep oyuncu olmak istiyordum. Evli olan ablamda kaldığım süreçte annemden gizli diyet ve spor yaptım. Annem benim o camiada olmamı istemedi. Daha sonra yarışmada Türkiye güzeli seçilince ve işimi de düzgün yapınca benimle gurur duymaya başladı. O süreçten sonra dizi ve filmlerden teklifler geldi. Bu zamana kadar hep tek başıma geldim.





Bu noktalara tek geldiğinizi söylediniz. Zorlandığınız noktalar oldu mu?


Bu sektörde herkes pis ve işini kötü yapıyor diye bir şey yok. Ben işimi yoluna sokunca her şey çorap söküğü gibi gelmeye başladı. Para kazanmak için bir süre magazin programı sundum. Uykusuz günler geçirdim. Setlerden setlere koştum. İstanbul gibi bir yerde başımı sokabileceğim bir evim olsun diye çabaladım ve kendime sonunda ev aldım. Destek olan kimse olmadığı için sıkıntı yaşadım. Emekleyerek bu günlere geldim.



Sahnede stres atıyorum


Şu an “Seninle evlenir miyim?”adlı tiyatro oyununuz da var. Tiyatro sizin için ne ifade ediyor?


Tiyatro bambaşka. Sahneye çıktığım an her şeyi unutuyorum. Tüm stresimi atıyorum. Seyirciyle iç içe olmak farklı bir duygu. Oynarken onları da oyuna dahil edebilmek beni mutlu ediyor.


#Kabr-i Cin Mühür
#Modellik
#Sevil Uyar
8 yıl önce