|

Güzelleşmek için doğru mutfağa

Dünyanın en iyi beşinci yemek kitabı ödülünü alan eski manken Gizem Özdilli, okurlarıyla bu kez “Aşkın Lezzetleri” adlı kitabıyla buluştu. Yemek tariflerinin yanı sıra sağlık ve güzellik sırlarıyla dolu yeni kitabı için Özdilli, “Baharatlardan özel maske ve tonikler hazırladım” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 01:16 - 10/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Podyumun sonu ya spor salonuna mutfağa çıkıyor. Bu defa mutfaktayız. “Gizem'in Mutfak Aşkı” ile başladığı yemek yazarlığı serüvenine “Aşkın Lezzetleri” ile devam eden Gizem Özdilli, bu kitabında sadece yemek tarifleri vermekle kalmıyor birbirinden özel sağlık ve güzellik sırlarını okuyucularıyla paylaşıyor. Nolte Mutfak işbirliğiyle Alfa Yayınları'ndan çıkan kitabıyla kadınların evde kolayca hazırlayabilecekleri yüz, cilt ve vücut bakım formüllerine de yer veriyor. Kitabında sağlıklı yaşam için de ipuçları veren Özdilli'nin hazırladığı maske, tonik ve ilaç tariflerinden birkaçını sizler için toparladık.



KABUKLARI ÇÖPE ATMAYIN


Güzel görüneyim derken cilt sağlığını da elden bırakmamak gerek. Kadınların hayır diyemediği ve sağlığını düşünmeden çokça para harcadığı cilt bakım ürünleri bizlere ne kadar organik diye sunulsa da aslında durum hiç de öyle değil. Kitabında güzelliği doğal yollarla korumanın sırlarını veren Özdilli, “Kitabımda kabukların bile ne kadar önemli olduğunu gösteriyorum. Hiçbiri çöpe atılmamalı. Mandalina, ayva, elma gibi meyveleri yedikten sonra kabuklarını kullanarak güzellik maskesi yapabilirsiniz” diyor ve kadın okuyucularının ciltlerini bu şekilde taze tutabileceğini de ekliyor.



Tarifler babaanneden


Hasta olduğumuzda ya ilaçlara başvururuz ya da kendimizi hemen doktora atarız. Hiçbirimizin aklına doğal yollarla ilaç yapmak gelmez. Halbuki babaanne reçeteleri hep kurtarıcı olmuştur. Özdilli bu kitabında aynı zamanda dedesinden ve babaannesinden öğrendiği bilgileri de okuyucularıyla paylaşıyor. Yağ yakımını kolaylaştırıcı sırlardan sigara içenlerin vücutlarından nikotini nasıl atmaları gerektiğine kadar birçok alanda ipucu veriyor. Özdilli, ” Yediğimiz tereyi sıcak su ile kaynattığımızda sigara içenler nikotini vücutlarından kolayca atabilecekler. Aktarlar da kolayca bulacağınız kakule çekirdeği, geniz akıntısı ve burun tıkanıklığına çok iyi geliyor. Çay demlerken 2-3 tane içine atarsanız çayla birlikte demlenir ve 3 gün sonra geniz akıntınız sona erecek. Tatlı ihtiyacını gidermek isteyenler ise bir sürahi suya iki sap tarçın atsın. Eğer tatlı ihtiyacınız hala kesilmediyse son ihtimal 1 tane hurma yemenizi öneriyorum” diyerek sağlık için tarifler veriyor.



Ayva Maskesi


Göz altı morluklarını ve cilt lekelerini gidermek için evde yapabileceğiniz basit bir maske. Aynı zamanda meyvelerin içindeki B vitamininden de yararlanmış olacaksınız.







Malzemeler

: Ayva, Muz, Elma, Yarım mandalina, bir kaşık bal


Hazırlanışı

: Ayvayı rendeleyin. İçine biraz muz ezin. Yarım mandalina ve bal ile karıştırdıktan sonra göz altı da dahil yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin. Bu maskeyi haftada 2-3 gün yaparsanız etkisini kısa sürede hissedeceksiniz.



Öksürük Kesen Macun


Kış aylarında bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ve öksürüğü olanların da derdine deva olacak bir macun.


Malzemeler

: Zerdeçal, Zencefil, Çörek Otu, 1 kaşık Bal





Hazırlanışı

: Tüm malzemeleri karıştırıp macun haline getirin. 3 gece üst üste yiyerek üstüne bir bardak su için. Etkisini kısa sürede hissedeceksiniz.



Sumak Toniği






Malzemeler

: Sumak ve kaynar su. Hazırlanışı: Kaynar suyun içine sumak atın ve biraz bekleyin. Sonra pamuk yardımıyla cildinizdeki sivilceli bölgeye toniği uygulayın. Sumak cildinizdeki sivilceyi kurutacaktır.





#'in Mutfak Aşkı
#Gizem Özdilli
#Aşkın Lezzetleri
#​Sumak Toniği​
8 yıl önce