|

Haliç'te iyi yemek Santralin Otto'sunda

Bilgi Üniversitesi tarafından kültür ve eğitim merkezine dönüştürülen santralistanbul'da hizmet veren Otto Santral'de gelen misafirlere iyi yemeğin yanı sıra, canlı performanslarla iyi de müzik sunuluyor

Aysel Yaşa
00:00 - 23/05/2009 Cumartesi
Güncelleme: 22:41 - 22/05/2009 Cuma
Yeni Şafak
Haliç'te iyi yemek Santralin Otto'sunda
Haliç'te iyi yemek Santralin Otto'sunda

Lezzet Durakları'nda bu hafta soluğu Bilgi Üniversitesi'nin Eyüp kampüsündeki Otto'da alıyoruz. Asmalımescit ve Alaçatı'da da şubeleri bulunan Otto'da dünya mutfaklarından örnekler sunuluyor. Bilgi Üniversitesi tarafından çağdaş sanatlar müzesi, kültür ve eğitim merkezine dönüştürülen santralistanbul bünyesinde faaliyet gösteren Otto Santral'in yüz yirmi kişilik oturma kapasitesi bulunuyor. Mekanda düzenlenen organizasyon ve etkinliklerde ise bu sayı sekiz yüz kişiye çıkabiliyor. Mönüsünde daha çok İtalyan şef Luigi Fracella'nın da etkisiyle İtalyan mutfağına ağırlık verilse de Otto'da dünya mutfaklarından seçme birbirinden lezzetli yemeklerin de tadına bakabiliyorsunuz. Good food, good muzik (güzel yemek, güzel müzik) sloganıyla yola çıkılan Otto Santral'de bilet parası vermeden, bir taraftan yemek yerken bir taraftan canlı performansları da izleyebiliyorsunuz. Mekanın dekorasyonu ise Santralistanbul'un genel havasına uygun olarak eski ve yeninin bir arada kullanıldığı, dönüştürme mantığıyla tasarlanmış.

Mekan bir öğrenci kampüsünde olunca yemek tercihleri de değişkenlik gösterebiliyor. Mönü devasa kağıt Amerikan servislerin üzerinde yazılı. Pizzalar çeşitli, Amerikanvari kocaman hamburgerleri de oldukça meşhur. Bir de öğrenciler için 'günün yemeği' mevcut. Otto Santral'de ayrıca özel kahvaltı tabakları da hazırlanıyor, servis 8'de açılıyor. Mekanda hazırlanan pizzalar klasik İtalyan tarzı pizza pişirme tekniğiyle hazırlanıyor, fakat lezzeti Amerikan pizzalarını andırıyor. Damak tadı bu karışıklığı kaldırmayanlar için ideal bir mekan olmasa da içerisinde marine edilmiş sebzeler, Akdeniz şarküteri çeşitleri, zeytin, peynir, dip çeşitleri, grisini ve pizza ekmeği bulunan anti pasti tabağı tatmaya değer lezzetlerden.


Pesso Soslu Pizza'nın tarifi şef Luigi Fracella'dan:
Hamuru için:

1 kilo un

30 gr zeytinyağı

10 gr şeker

15 gr tuz

7 gr maya

400 ml su

Üzeri için:

Pesto Sos

300 gr suda mozerella

2 dal roka

On adet çam fıstığı

İki yemek kaşığı nar ekşisi

Üzeri için bir tutam kekik


Hazırlanışı

Hamur için gerekli malzemeler bir kapta birbirine karıştırılır ve hamur iyice yoğrulur. Hamur hazırlandıktan sonra on dakika tepside dinlendirilir. Bir fırın tepsisine dinlendirilen hamur eşit miktarda yayılır. Daha sonra üzerine suda mozerella peyniri, çam fıstığı, nar ekşisi ve kekik hamurun üzerine iyice yayılır. 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine roka ilave edilerek servis yapılır.


LEZZET REHBERİ…

Adı: Otto Santral

Ne yenir: Pesso soslu pizza, ızgara ördek, enginar kalbi salatası ve bonfileli pizza, anti pasti tabağı

Ne ödenir: Bir kişi için 30 YTL

Ne zaman gidilir: Hafta içi: 10.00 - 02.00, Haftasonu: 10.00-04.00

Nerede: Santral İstanbul, Eski Silahtarağa Elektrik Santrali Kazım Karabekir Cad. No: 1 Silahtar Mahallesi, Eyüp / İstanbul

Tel: (212) 427 18 89


15 yıl önce