|

Havalimanı polisiyken pilot oldu

İstanbul Yeni Havalimanı'nda göreve başlayacak olan 500 pilot için THY, "Ailemize Hoş Geldiniz" etkinliği düzenledi. Törene katılan pilotlardan Musa Aslan, aslında 13 yıllık polis memuru. Aslan, pilotluğun çocukluk hayali olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
09:45 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 10:15 - 19/10/2018 Cuma
AA
Musa Aslan, THY'nin yeni pilotlarından biri.
Musa Aslan, THY'nin yeni pilotlarından biri.

THY'de göreve yeni başlayan 500 pilot için düzenlenen "Ailemize Hoş Geldiniz" etkinliği, şirketin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında yapıldı. "Kaptan Pilot, II. Pilot ve Yetiştirilmek Üzere Pilot" unvanlarıyla göreve başlayan pilotlar için yapılan törende bir pilotun hikayesi gözlerden kaçmadı.

Törene katılan pilotlardan Musa Aslan, 13 yıllık polis memurluğunun son 10 yılını Atatürk Havalimanı'nda geçirmiş. Pilotluğun çocukluğumdan beri hayal ettiği bir meslek olduğuna değinen Aslan, hikayesini şöyle anlatıyor. "Havalimanında görev yaptığım sürece uçuş ekiplerini gördüğümde bu isteğimin arttığını anladım. Sabırla yoluma devam ettim.18 aylık pilotaj eğitimimi tamamladım. Hayal ettiğimi şirketteyim. İki meslek de kurallara uymayı gerektiren şerefli meslek. Arkadaşlarım da benimle gurur duyuyor. Azmin sonu her zaman başarıya ulaştırıyor" ifadelerini kullandı.



#Bilal Ekşi
#İstanbul Yeni Havalimanı
#pilot
#THY
6 yıl önce