|

Her sabah ‘bir yudum kitap’

Bir grup genç, kitap okuma alışkanlığını herkesin kazanması için biryudumkitap uygulamasını hayata geçirdi. Ücretsiz olarak abonelerin her sabah e-posta kutularına düşen kitap pasajları sunan projenin fikir sahibi Alparslan Demir, “Filmlerin nasıl fragmanları oluyorsa kitapların da fragmanı olabilir. Kitaptan heyecanlandıracak bir bölüm gösteriyoruz. İnsanlar bunu beğenirse kitabı alır” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 17:22 - 23/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Kitap okurken kağıt kokusunu içine çekmek isteyenlerin hoşuna gidecek gibi değil ama okuma alışkanlığı olmayanlara müjde. Vaktim yok, ne okuyacağıma karar veremiyorum mu diyorsunuz? İşte tam da size göre bir uygulama var. biryudumkitap. Her sabah saat 8'de e-posta kutunuza gelen pasajlar ile güne okuyarak başlayabilirsiniz. Hem de sadece 5 dakikanızı ayırarak. Ücretsiz olan bu uygulama sayesinde dünya klasiklerinden romanlara, denemelerden tiyatro ve şiire kadar olan her türlü nitelikli edebi yazıları okuyabilirsiniz. Kısa pasajlar olması sebebiyle okurken sıkılmayı önlemekle beraber, hangi kitabı okuyacağınıza da hemen karar veriyorsunuz.











FİLM FRAGMANI GİBİ



İşin sadece fikir ve strateji tarafı Folx Dijital Ajans Başkanı olan Alparslan Demir'e ait. Geride çok değerli bir ekip var. İşin edebiyat tarafı ile Bilal Tayfur, kurumsal iletişim tarafı ile Taner Oğuz, teknoloji tarafı ile Faruk Aladağ ve sosyal medya tarafı ile Sadullah Bağ ilgileniyor. biryudumkitap, bir sosyal girişim olarak ortaya çıkıyor. Demir, “Filmlerin nasıl fragmanları oluyorsa kitaplarında fragmanı olabilir. Kitaptan heyecanlandıracak bir pasaj gönderiyoruz. İnsanlar da bunu beğenirse kitabı alır diye doğduk” diyor.






KİTAP OKUMAYI SEVİYORUZ


'biryudumkitap' uygulaması dijital ajans olan Folx ekibi tarafından 36 saatte kurulup bir aydır hizmet veriyor. 3 bin 500 kişiyle bir ay önce başlayan ekip şu an 40 bin okuyucuya ulaşmış durumda. Şu anda da 60'tan fazla ülkede ve Türkiye'de 81 ilden üyesi var. Projenin ortaya çıkış hikayesini ise Demir şöyle anlatıyor: “Bilal edebiyata aşık, ben de teknolojiye aşığım. Mesele gerçekten bu. Çünkü biz iyi markalarla çalışan iyi bir ajansız, başka kaygılar gütmemize lüzum yok. Bütün ekibimiz düzenli kitap okuyan ve işini severek yapan insanlardan oluşuyor”



Cumartesi şiir, pazar dergiler var


Popülariteden çok salt edebiyat kaygısı güden Demir'in dikkat çeken öngörüleri de var. Fazla aboneye ulaşarak okurların beğendikleri eserleri satın almaları. Haftaiçi dünya klasikleri ve Türk edebiyatından alıntılar sunan biryudumkitap cumartesi günleri şiir pazar günleri ise edebiyat dergilerinden denemelere ve yazar adaylarına yer veriyor. Demir önemli günlerde okurlara sürprizlerin olacağını söylüyor. Başka içeriklerin olması için de geri bildirim aldıklarından bahseden Demir, önceliklerinin şu an biryudumkitap olduğunu belirtiyor. Sürekli üreten bir ekip oldukları için 'Yeni şeyler neden olmasın?' diyen Demir bir mobil uygulamanın müjdesini veriyor. Abonelerine daha iyi bir deneyim sağlamak için tasarladıkları mobil uygulamalar çok yakında uygulama marketlerinde yerini alacak.








#biryudumkitap
#Alparslan Demir
#Folx
8 yıl önce