|

Her yoğurtlu et İskender değildir

Avcılar Bursa İskender Kebapçısı, İstanbul'da damak tadıyla İskender keyfi yaşamak isteyenlerin uğrak mekanlarından biri. Müessese Müdürü Gökçe Yıldız üzerine et ve yoğurt dökülmüş her ete iskender kebabı denemeyeceğini belirterek, “Farkı yaşamak isteyenleri Avcılar Bursa İskender Kebapçısı'na davet ediyorum”' diyor.

Aysel Yaşa
00:00 - 10/07/2010 Saturday
Güncelleme: 10:29 - 10/07/2010 Saturday
Yeni Şafak
Her yoğurtlu et İskender değildir
Her yoğurtlu et İskender değildir

Lezzet Durakları'nda bu hafta Avcılar'da bulunan Bursa İskender Kebapçısı'na konuk oluyoruz. İstanbul'da damak tadıyla gerçek bir İskender keyfi yaşamak isteyenlerin uğrak adresi Bursa İskender Kebapçısı size çok uzak değil. E-5 Karayolu Avcılar yan yolda yer alan 4 katlı nezih mekanında müşterilerine 13 senedir hizmet veren Bursa İskendercisi doğanın insanlara sunduğu bütün güzellikleri lezzete dönüştürüyor. Avcılar Bursa İskendercisi'ne geldiğinizde sizi içinde su kaplumbağaları ve rengarenk balıkların yüzdüğü bir havuz karşılıyor. Dört katlı ve her katı otantik bir şekilde dekore edilen Bursa İskendercisi'nde müşterilere farklı ortamlar sunuluyor. Müşterilerin arzusuna bağlı olarak her biri 500 metrekare alana sahip 3 salon veya sıcak yaz aylarında panaromik manzarasıyla teras kat müşterilerin seçenekleri arasında yer alıyor. İşletme Müdürü Gökçe Yıldız, kendilerini benzerlerinden ayıran en önemi özelliğin ürünlerinde kullanılan malzemenin kalitesi olduğunu söylüyor. Bursa İskender Kebapçısı'nda Bursa Uludağ eteklerinde otlayan hayvanların sütünden elde edilmiş tereyağından, iskenderin üzerine dökülen sosa kadar özenle seçilmiş malzemeler kullanılıyor. İskenderde kullanılan salça Karacabey yöresine ait domateslerden, pidenin hamuru da Konya yöresi buğdaylarından hazırlanıyor.


LIGHT İSKENDER DE BURADA

Kullanılan etler de müessesenin Çatalca'da bulunan çiftliğindeki hayvanlardan üretiliyor. Bursa İskender kebabına lezzeti sadece kullanılan malzemeyle sınırlı değil. Türkiye'nin en başarılı kebap ustasının mesleki becerisi Bursa İskender Kebabına ayrı bir lezzet katıyor. Mekanda normal iskenderin yanı sıra diyet yapanlar için özel olarak hazırlanmış light iskender de bulunuyor. İçli köfte, kebap çeşitleri, lahmacunun yanı sıra tatlı olarak künefe, kadayıf, sütlü tatlılar da müşterilerin damak zevki göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Genellikle ailelere hitap eden Bursa İskender Kebapçısı'nda gelen müşterilerin çocukları da düşünülmüş. Anne babalar yemek yerken çocuklar da arzu etmeleri halinde müessesenin çocuk oyun bahçesinde oynama imkanı buluyor. Burada çocuklara pedagoji eğitimi almış öğretmenler hizmet veriyor. İstanbul'da başka şubesi olmayan Avcılar Bursa İskender Kebapçısı özel olarak dizayn ettiği iki VIP salonunda nişan, sünnet düğün ve özel toplantılara da imkan sağlıyor. Müessese Müdürü Gökçe Yıldız her yoğurtlu ete, iskender denmeyeceğini belirterek, müşterilerine gerçek iskenderin keyfini Avcılar Bursa İskender Kebapçısı'nda yaşamalarını öneriyor.




Bursa İskender Kebapçısı

Ne yenir: İskender, lahmacun, künefe

Ne ödenir: Bir kişi için 20 TL

Ne zaman gidilir: 09.00 - 00.00

Nerede: Cihangir Mahallesi Duygu Sokak 1, E5 Yanyol Avcılar/ İstanbul

Tel: 0212421 31 31




14 years ago