|

İftar sofrasına Tavuklu Sultan

İslam âleminin dört gözle beklediği Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 11 ayın sultanı Ramazan’da sağlıklı sahur alternatifleri ve farklı iftar menüleri ile sofralarınızı şenlendirmeniz mümkün.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 20:56 - 13/06/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ramazan ayına hazırlandığımız şu günlerde birçoğumuz dolabını yenilemeye başladı bile. Alışveriş listelerini sahur ve iftar sofraları için oluştururken Lokma Dergisi, bu sayısında bizlere büyük kolaylık sağlıyor. Birbirinden farklı tariflerin yer aldığı dergide ev yapımı Ramazan pidesinden tok tutan sahur tariflerine, iftar sofralarınıza serinlik katacak şerbetlere kadar birçok lezzeti bulabileceksiniz.



Tarçınlı Elma Kompostosu:


*3 adet soyulmuş ve küp küp doğranmış elma *2 adet çubuk tarçın *2 adet yıldız anason *1 su bardağı toz şeker *1,5 litre su


HAZIRLANIŞI

: Tüm amlzemeleri tencereye alın ve ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın, altını kapatın. Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutun.



Tavuklu Sultan Kebabı:



MALZEMELER

: *300 gr tavuk kuşbaşı *1 çorba kaşığı tereyağı *1 adet yemeklik doğranmış soğan *1 adet yemeklik doğranmış kırmızı biber *1 adet küçük boy küp küp doğranmış havuç *1 tatlı kaşığı domates salçası *1 tatlı kasşığı pulbiber *1 su bardağı taze bezelye


*1 adet küçük boy küp küp doğranmış kabak


HAZIRLANIŞI

: Yapışmaz bir tencereye tavuk kuşbaşı ve tereyağını alıp soteleyin ardından soğan,kırmızı biber ve havucu ilave edin en sonda salça ve pulbiberi ekleyin.Bezelye ve kabağı da ekleyip ½ sıcak su ialve edin. Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlayın. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Her birini bir kaseye serin ve ortalarına soğuttunuz tavuklu harçtan ve üzerine beşamel sos paylaştırın ve frında kızartın.


#ramazan sofraları
#ramazan yemek tarifleri
#yemek tarifi
9 yıl önce