|

İHH'dan Suriye'ye 27 TIR yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Katar Charity Kurumu iş birliğinde hazırlanan 27 TIR dolusu 30 bin 410 koli yardım malzemesi, 15 bin 205 aileye ulaştırılmak üzere Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

Yeni Şafak
13:58 - 13/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:59 - 13/06/2015 Cumartesi
IHA

Kilis-Öncüpınar Karayolunda bulunan İHH Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törene; İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Katar Charity Kurumu Acil ve İnsanı Yardım Müdürü İbrahim Abel İHH yöneticileri ve Katar'dan gelen misafirler katıldı.



İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, İHH ile Katar Charity Kurumunun organize ettiği 27 TIR'lık yardımı Suriye'ye bugün uğurladıklarını ifade ederek, “Katarlı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Suriyeli kardeşlerimizi hiç yalnız bırakmadılar. Suriye'ye giden yardımlar azaldı. Savaş her geçen gün daha derinleşiyor. Yetimlerin sayısı her geçen gün artıyor. İşsizlik arttı, mültecilerin hareketliliğini durduramıyoruz. Her geçen gün daha da fazlalaşıyor. Dünyanın gözleri önünde bir dram yaşanıyor. Rejimin attığı bombalarla şuanda insanlar hayatlarını kurtarmak için sınıra doğru akın ediyor. Birkaç ay içerisinde mültecilerin sayısı daha da fazlalaştı. O nedenle yeni bir hamle başlattık. Bu yıl sonuna kadar inşallah 3 bin TIR'lık yardımı Suriye'ye göndereceğiz. Kalıcı projelerimiz var. Onları devam ettiriyoruz. Yardım kuruluşlarını sadece kalıcı projelere yönlendirirsek insanların günlük ihtiyaçlarını gideremeyiz. Yine içeride kamplar açtık. Bu kamplarda Katarlıların büyük katkısı var.“



Ramazan ayı nedeniyle bütün dünyaya çağrıda bulunduğunu ifade eden Yıldırım, “İçeride iftarlık vermek isteyen, yemek vermek isteyen açtığımız mutfağa yardıma davet ediyorum. Günde bir milyona yakın ekmek dağıtıyoruz. Suriye'nin içerisinde bunun devam etmesi gerekiyor. Bütün Müslümanlara söylüyorum, bütün gücünüzle Suriye'ye yardım etmeye çağırıyorum."



Katar Charity Kurumu Acil ve İnsanı Yardım Müdürü İbrahim Abel ise, yaptığı konuşmada, Katar Charity ile Katar halkı adına herkesi selamladığını ifade ederek, “Ramazan kapımızda, artık bizim yaptığımız yardımlar sıradan bir hale geldi. Her zaman ramazan ayında yardım yapıyoruz. İHH ile birlikte, inşallah bundan sonraki ramazanda bu tür toplantıları Suriye'de yapalım. Bütün savaştan şiddetten zulümden arındırılmış bir şekilde Suriyeli kardeşlerimizle özgür topraklarında onların topraklarında bundan sonraki toplantıları Allahtan niyaz ediyorum. Şuandaki takdim edeceğimiz yardımı emeği geçen herkese Türkiye hükümetinden başlayarak teşekkür ediyorum."



Daha sonra Kilis-Öncüpınar Karayolunda bulunan İHH Lojistik Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. 27 TIR'lık yardım konvoyu Suriye'ye uğurlandı.

#ihh
#suriye
#iç savaş
#yardım tırı
#ihh yardım
#suriye yardım
9 yıl önce