|

İlhamla durmadan çalacaklar

Bu ay klasik müzikseverlere dolu dolu müzik keyfi yaşatacak olan 44. İstanbul Müzik Festivali başladı. Festival Shakespeare’in “Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa Durmadan Çalınız” dizelerinden esinlenen temasıyla 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2016 الأحد
Güncelleme: 21:02 - 4/06/2016 السبت
Yeni Şafak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali başladı. Festival, 24 Haziran'a kadar kadar Shakespeare'in “Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa Durmadan Çalınız” dizelerinden esinlenen temasıyla 600'e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayarak klasik müzikseverlere yine dopdolu bir Haziran ayı yaşatacak. Sizler için takip edilesi konser önerileri hazırladık.



YAŞAM BOYU ÖDÜLÜ MURRAY PERAHİA'YA


İstanbul Müzik Festivali, çağımızın efsane piyanistlerinden Murray Perahia ile günümüzün en iyi oda orkestralarından Academy of St Martin in the Fields'i iki konserde ağırlayacak. Aya İrini Müzesi'ndeki konser öncesinde Murray Perahia'ya 44. İstanbul Müzik Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek. Perahia, bir sonraki gün yine aynı mekanda piyano başına geçecek.







İLK FESTİVALİN İLK KONUĞUYDU


Yehudi Menuhin'in doğumunun 100. yılını sanatçının mirasına sahip çıkan genç müzisyenlerin vereceği bir konserle kutlanacak. İKSV'nin ilk festivali 1. İstanbul Festivali'nin de konuğu olan Yehudi Menuhin tarafından kurulan Uluslararası Menuhin Müzik Akademisi, günümüzün en iyi keman virtüözlerinden olan Maxim Vengerov ile festivalde olacak. 9 Haziran'daki konseri kaçırmayın.



HEM MÜZİKHEM TİYATRO


'Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa Durmadan Çalınız' projesi, gücünü Shakespeare'in ölümsüz eserlerinden, Alexei Volodin'in müzikal hassasiyetinden ve usta tiyatrocular Mert Fırat ile Tilbe Saran'ın etkileyici oyunculuklarından alıyor. Bu özel konser, 10 Haziran'da Sent Antuan Alt Kilisesi'nde gerçekleştirilecek.







Hafızalara kazınacak konser






Artemis Quartet ve “çellonun yıldızı” olarak nitelendirilen Gautier Capuçon, uluslararası çapta övgü toplayan işbirliklerini festivale taşıyor. Bu konser 13 Haziran'da Süreyya Operası'nda izleyicilere kaçırılmayacak bir buluşma vadediyor. BİFO ve Angel Blue ise 14 Haziran'da Aya irini Müzesi'nde uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir konser verecek.



Tangosuz olmaz


Keman ve viyola sanatçısı Isabelle van Keulen ve topluluğu, Arjantinli besteci Astor Piazzolla'nın geleneksel tango melodileri ile klasik müzik formlarını ve caz unsurlarını ustaca sentezleyerek yarattığı Nuevo Tango ile festivale renk katıyor. 20. yüzyılın modern ve hızlı dünyasına tekrar romantik bir soluk getiren Nuevo Tango, Isabelle van Keulen Topluluğu tarafından 16 Haziran'da Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı'nın koruluğunda seslendirilecek.


#İstanbul Müzik Festivali
#İstanbul Kültür Sanat Vakfı
٪d سنوات قبل