|

İnsan vücudundaki yağlardan yaptı 32 dolara satıyor

Julian Hetzel adında bir Hollandalı tasarımcı, liposuction işlemiyle kilolu insanların vücudundan alınan yağlar ile sabun yaptı. 32 dolara sattığı sabunların gelirini de Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde su kuyuları inşa etmeye harcayacak.

Yeni Şafak
10:08 - 13/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 17:54 - 21/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
İnsan vücudundan alınan yağlardan yapılan sabun.
İnsan vücudundan alınan yağlardan yapılan sabun.

Bir kozmetik firması liposuction hastalarından bağışlanan yağlarla yaptığı güzellik sabunlarını 32 dolara satışa çıkardı. Julian Hetzel adında bir Hollandalı tasarımcının yaptığı sabunlar, dünyanın en kaliteli sabunları olarak satılıyor.

İlk duyulduğunda mide bulandırıcı olduğunu düşünmekle haksız değilsiniz. Kozmetik firması, bu sabunları 2019 Adelaide Festivali'nde bir plastik cerrah eşliğinde katılımcılarına, kendi yağlarından yapılan sabunla yıkanma şansı verecek.


Sabunların tasarımcısı Julian Hetzel, kavramsal olarak suçluluk duygusunu iyi bir güç haline getirme fikrinden yola çıktığını söyleyerek ekliyor:

Sabun değil sanat eseri

Hollanda'da plastik cerrahlarla çalışan Hetzel, 300 kilogram sabun üretmek için yeterince liposuction elde edilmiş insan yağı bulmayı başardığını ancak sabunların "yüzde 100 insan yağı" olmadığını belirtti. Avukatların tavsiyesi üzerine, Hetzel ayrıca ürünü resmi olarak sabun olarak etiketlememeye karar verdi. Hetzel, "Sabun gibi görünüyor, sabun gibi işlev görüyor, ancak bir sanat eseri" dedi.


#Self Human Soap
#İnsan yağı
#Sabun
#Hollanda
#liposuction
5 yıl önce