|

İzlenme rekoru kıran öğrenci evi

Aykut Elmas, arkadaşları Halil İbrahim Göker ve Uğur Can Akgül’le birlikte kaldıkları öğrenci evinde yaşadıklarını çektikleri komik videolarla sosyal medyada paylaştı ve bir anda ünlü oldular. Üniversitelere artık konuşmacı olarak davet edilen Elmas, komik videolarda her öğrenci evinde yaşanacak durumları kurgulayıp çektiklerini anlatıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2015 Pazar
Güncelleme: 20:53 - 12/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

ine akıllı telefonlara yükleyip internette 7 saniyelik videolar paylaşabileceğiniz sosyal bir uygulama. Eline bir akıllı telefon alan tek başına veya arkadaşlarıyla çektiği videoları buraya yüklüyor. Sonra da nur topu gibi Vine fenomeni oluyor. Çünkü çok izleniyor. Gençler arasında oldukça popüler oluyorlar. Tabi komikse ve güldürüyorsa... Öğrenci evinde birlikte yaşayan Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker ve Uğur Can Akgül son günlerin en çok izlenen Vine fenomenleri. Ünlü olduktan sonra üniversitelere söyleşilere giden bu gençler şimdilerde bir film projesi üzerine çalışıyorlar.



GÜLDÜM VE GÜLDÜRDÜM


Gençlerin ilgi odağı haline gelen ve internette 5 milyon kişinin takip ettiği Aykut Elmas, kısa bir sürede Türkiye'nin tanınan yüzü haline geldi. Elmas'ın başarısını şimdilerde herkes konuşuyor ve gün geçtikçe takipçisi de artıyor. Elmas vine çekmeye başkalarının videolarını izleyerek başlamış. Üniversite döneminde kendini yalnız hissettiği için video çekmeye başlayan Elmas, “İlk başta videoları izleyerek nasıl yapıldığını öğrendim. Sonra vine çekmeye başlayınca hem güldüm hem de başkalarını güldürdüm. Kısa bir sürede de fazlasıyla takipçi kazandım. En çok şaşırdığım da buydu. Bu kadar tanınacağımı ve başarılı olacağımı düşünmemiştim” diyor.







MÜZİK BANA İLHAM VERİYOR


Elmas'ın çektiği videolar üstelik doğaçlama değil. Gün içinde düşündüğü konuların üzerine çalışıp 7-8 saniyelik videolar çekiyormuş. Elmas, “Vine'da insanlar kendilerinden mutlaka bir şey gördükleri için gülüyorlar. Bir çocuğun annesine karşı gelmesi komik bir olay değildir. Ama annesiyle arasındaki itiraz diyaloğunu komik bir unsura çevirdiğimizde gülünecek duruma geliyor. Vine konusunu genelde müzik dinleyince karar veriyorum. Müzik bana ilham veriyor” diyor. Beğeninin en fazla olduğu ve çekerken güldüğü video ise “Hocam Aykut uç yiyor” isimli vine olmuş.



TAKLİT YETENEĞİM ZATEN HEP VARDI


Vine fenomeni haline gelen diğer isimler ise Uğur Can Akgül ve Halil İbrahim Göker. Halen Radyo ve Televizyonculuk bölümünde okuyan Akgül, 100 bin beğenisi olan bir video izleyince şaşırmış ve kendisinin de yapabileceğini düşünüp vine çekmeye başlamış. Küçüklükten beri hareketli bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Akgül, “Taklit yeteneğim hep vardı. Lise son sınıfa kadar tiyatro eğitimi aldım. Bir süre oyunculuk yaptım. İnsanları güldürmeyi seviyorum. Bir gün seri film çekeceğimi ve herkes tarafından tanınan biri olacağımı biliyordum” diyor. Çekerken en çok güldüğü vine ise 'Protestocular' isimli vine olmuş. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği okuyan Göker ise, vine çekmeye hobi amaçlı başlamış. Göker aynı zamanda tiyatro ve kamera önü eğitimi almasının videolarını çekerken bakışına, duruşuna ve yansıtmak istediği mesaja katkısı olduğunu da söylüyor. 1 buçuk milyon takipçisi olan Göker, Türkiye'de tanınmaya başladıktan sonra genç kızlardan daha çok ilgi gördüğünü söylüyor.







Rutubetli evin duvarı ilham verdi


Sosyal medyada fenomen haline gelen üç genç neredeyse tüm videolarını öğrenci evinde çekmişler. Üstelik evde yaşadıkları birçok zorluğun onlara malzeme olduğunu da söylüyorlar. Mesela ulaşamadıkları şeylere alternatif üretmek gibi. Evin bir duvarını obje olarak kullandığını söyleyen Elmas, “Evimin duvarı rutubetten iyice dökülmeye başlamıştı. Bu durum beni çok rahatsız etti ama bana sonra malzeme oldu. Belgesel çekmek istedim. 'Ayna öğrenci evinde' isimli bir video ile o duvarı güldürü unsuru haline getirdim ve çok beğenildi” diyor.



Üniversite gençleriyle eğleniyoruz


Komik videolarla tanıdığımız Elmas, Göker ve Akgül, üniversitelere söyleşilere de gidiyorlar. Bu zamana kadar 20 üniversitede stand up tarzında söyleşi yapan üçlü, “Üniversitelere söyleşiye gitmeye başladıktan sonra takipçimiz arttı. Tanınan yüz haline geldik. Üniversite gençleriyle çok eğleniyoruz” diyorlar. Aynı zamanda sinema filmi projesi üzerine de çalışıyorlar. Yakın zamanda çekmeye başlayacakları film ile sevenlerini şaşırtacaklarını söylüyorlar.





#Aykut Elmas
#vine
#Uğur Can Akgül
#Halil İbrahim Göker
8 yıl önce