|

Kalplere yağan yağmur

Sinan Yağmur’un Kapı Yayınları arasında çıkan Ravza’nın Yıldızları adlı üç kitaplık serisi İslam’a gönül vermiş şahsiyetlerin hayat hikayesini anlatıyor. Kitap her yaştan okura hitap ediyor.

04:00 - 15/12/2019 Pazar
Güncelleme: 00:57 - 15/12/2019 Pazar
Yeni Şafak
Her kitapta üç şahsiyet yer alıyor.
Her kitapta üç şahsiyet yer alıyor.
KÜBRA AKSOY

Toplam beş kitaptan oluşan “Aşkın Gözyaşları” adlı serisi ile milyonlarca okura ulaşan tasavvuf âşığı yazar Sinan Yağmur, üç kitaplık “Ravza’nın Yıldızları” serisi ile bir kez daha okur karşısında. Kapı Yayınları tarafından okurla buluşturulan ve eş zamanlı olarak yayımlanan kitaplarda, İslamiyet’in ilk yıllarında hizmetleri ve sadakatleriyle, dostlukları ve cesaretleriyle yüzyıllar boyu Müslümanlara yol gösteren dokuz sahabenin hayatından kesitlere yer veriliyor.

Yazarın roman üslubuyla kurguladığı anlatılar, akıcı bir dille de birleşince çabuk ve keyifle okunabilen kitaplara dönüşmüş. Konu edilen şahsiyetlerin çocukluklarını, İslam Peygamberi Hz. Muhammed ile dostluklarını, İslam’a hizmetlerini yaşanmış hadiseler üzerinden dört beş sayfalık bölümlerle ayrı ayrı anlatılırken unuttuğumuz pek çok değeri de bizlere hatırlatıyor Sinan Yağmur.

Her kitapta üç şahsiyet yer alıyor. İlk kitapta kişilikleri ve yaptıklarıyla Müslümanlara yüzyıllardır yol gösteren yıldızlardan Hz. Ebû Bekir, Hz. Hamza ve Hz. Selman-ı Farisî yer alırken ikinci kitapta Hz. Ömer, Hz. Musab b. Umeyr ve Hz. Ebû Zer, üçüncü kitapta ise Hz. Osman, Hz. Bilal-i Habeşî ve Hz. Hâlid b. Velid anlatılıyor. Elbette Ravza’nın Yıldızları bu dokuz isimden ibaret değil. Yazar, çalışmasını bu dokuz isimle sınırlandırmasını, “Kalp, kalem ve kâğıt size tüm yıldızları göstermek, tanıtmak, parıltılarına çağırmak isterdi. Lakin buna ne vakit ne de kâğıtlar yeterdi,” diyerek açıklıyor. Daha önceki kitaplarında bahsettiği isimleri de tekrara düşmemek adına Ravza’nın Yıldızları dizisine dahil etmediğini belirtiyor.

MERHAMETİ ÇOCUKLARDAN ÖĞRENİN

Üç kitaplık bu seri, yalnızca tarihi şahsiyetlere dair bilgiler aktaran bir çalışma değil. Aynı zamanda okurlara, günümüzde nasıl insanca, Müslümanca yaşanacağına dair ipuçları sunuyor hikâye ettiği olaylarla. Hz. Ebû Zer’in anlatıldığı bölümde Şam valisi Muaviye’yle çatışmasını okurken içinde bulunduğumuz çağı düşünmemek mümkün mü mesela? Yahut Hz. Ömer’in adaleti mücadelesini okurken, bugünkü hâlimizi düşünerek derin bir özleme kapılmamak? Hz. Hamza’nın cesaretine, Selman-ı Fârisî’nin sabrına, Hz. Ebû Bekir’in sadakatine, Bilal-i Habeşî’nin onca işkenceye katlanan kuvvetli inancına hem özlemle hem tazelenen bir coşkuyla hayranlık duyuyor okur her satırda.

“Merhameti çocuklardan öğrenelim! Kalplerin nefret barındırmayacak kadar merhametli olduğunu belki en sahici haliyle çocuklar biliyor, bize işittiriyorlar,” diyen Halife Ebû Bekir örneğinde olduğu gibi.

Kitapların okuru yakalamasında içeriğin önemi kadar Sinan Yağmur’un içten ve coşkulu anlatımı da etkili. Yer yer anlatısının içinden kendini göstererek okura doğrudan hitap edişleri ve anlattığı hikâyenin kahramanlarına seslenişiyle kendi sesini de hikâyeden ve okurdan esirgemiyor yazar.

“Ravza’nın Yıldızları” adı altında toplanan ve dokuz sahabenin hayatından kesitler sunan üç kitap, insan ilişkilerinin gitgide zorlaştığı, insanı tanımlayan pek çok değerin itibarsızlaştığı bu günlerde bize o değerlerin kıymetini, etkileyici örneklerle yeniden hatırlatan kıymetli bir çalışma.

#Sinan Yağmur
#Ravza
#İslam
4 yıl önce