|

Kendi hikayemi anlatmak istedim

Kemandaki ustalığına hem Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’ndan hem de Teoman’ın konserlerinden aşina olduğumuz Melisa Uzunarslan, ilk solo albümü Tanıdığım En Güzel Deli’yi yayınladı. Uzunarslan, artık kendi hikayelerini anlatmak istediğini söylüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 13:02 - 26/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Melisa Uzunarslan
Melisa Uzunarslan

Melisa Uzunarslan iyi bir keman sanatçısı. Uzun yıllar Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nda çalıyor. Bir yandan da Teoman gibi bir rock yıldızıyla aynı sahnede çalıp söylüyor. Şimdi ise karşımızda kendi bestelerini çalıp söyleyen bir Melisa Uzunarslan var. 9 yaşından beri müzik eğitimi alan Uzunarslan ilk solo albümü Tanıdığım En Güzel Deli'yi Doğan Müzik etiketiyle piyasaya çıkardı. Müzikal yolculuğunu konuştuğumuz Uzunarslan, "Solo kariyer yapmak istememin sebebi aslında bir şeylere, birilerine bağlı olmanın beni korkutmasından geliyor. Karakter meselesi sanırım. Yoksa çok iyi yerlerde çalıştım, çalışıyorum ama günün birinde kendimle başbaşa kaldığımda ‘Neden kendi hikayeni anlatmadın?’ sorusu ile kendimi yargılamaktan korktuğum için solo kariyer tercih ettim. Bunun birçok zor yanı olacağını maddi, manevi bilmeme rağmen bunu kendim için kendi iç sesim için yapıyorum" diyor.

KEMANIMA BAĞLIYIM

Müzik hem mesleğim, hem hayatım. Somut ve soyut olarak bağlı olduğum en güçlü kavram. Kendi bestelerimi yapmak sanırım en tatmin olduğum yer oldu her zaman. Keman için yazdığım konçertoyu bitirdiğim anki duygularım ile onu seslendirirken aldığım haz bambaşka. Rock müzik - klasik müzik diye ayıramam ama kendi bestelediğim şeyi çalmak, söylemek en keyif aldığım kısmı diyebilirim" diyen Uzunarslan kemanıyla kurduğu bağı ise şu sözlerle anlatıyor: "Keman en çok emek verdiğim şey. Sanki bedenimin devamı gibi. Sağlığıma dikkat eder gibi dikkat ediyorum ona. O bana hem meslek verdi hem de paha biçilmez bir kendimi ifade etme yetisi sundu. Saplantılı şekilde bağlıyım kemana."

Enstrümantal müzikte özgürüm

Şarkılarını yaparken kendine refakat eden en güçlü duyguları korku, yalnızlık, varoluşsal sıkıntılar olarak sıralayan Uzunarslan, "Bunların sonucunda oluşan aşk, acı, öfke ve kaybetmemek kafama takılıyor hep. Sanırım yazdığım sözlü müzikler bunları anlatıyor. Söz yazmadığım enstrümantal müziklerde çok daha özgürüm aslında. Orada insanlara bir metin sunmuyorum “siz hayal edin istediğiniz duyguyu, hikayeyi” fikri çok hoşuma gidiyor. Benim aşk için yazdığım bir müzikle “quartetini dinlerken aklıma bulutlar, şimşekler geldi” diye hayaller kurmaları çok hoşuma gidiyor. Ama “Tanıdığım En Güzel Deli” için konuşacak olursak ağırlık aşkta" diyor.

#Melisa Uzunarslan
#Teoman
#Tanıdığım En Güzel Deli
5 yıl önce