|

Kendin seç kendin ye Go Mongo

Türkiye'de Moğol mutfağının tek temsilcisi olan Go Mongo restoranlarında sipariş ettiğiniz Mongolin Barbekü'nün içerisine konulan sebze, et ve baharatı kendiniz seçebiliyorsunuz

Aysel Yaşa
00:00 - 18/04/2009 السبت
Güncelleme: 22:07 - 17/04/2009 الجمعة
Yeni Şafak
Kendin seç kendin ye Go Mongo
Kendin seç kendin ye Go Mongo

Lezzet Durakları'nda bu hafta molayı İstinye Park Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan Go Mongo'da veriyoruz. İlk şubesi dört buçuk yıl önce Suadiye'de açılan Go Mongo Türkiye'ye Moğol barbeküsünü tanıtan restoran olarak biliniyor. Dünyada oldukça popüler olan Moğol barbeküsü ülkemizde de ilgi görmüş olacak ki Go Mongo şube sayısını üçe çıkarmış. Cengiz Han'ın askerlerinin pişirme tekniğinin birebir kullanıldığı mekanın dekorasyonunda Cengiz Han döneminin etkilerini görmek mümkün.


DİYET GO FİT

Mekanın ana yemeği olan Mongolin Barbekü tatmanız gereken lezzetlerden biri. Kızgın sac üzerinde kılıca benzeyen nesnelerle pişirilen bu yemek Türkiye'de sadece Go Mongo'da pişiriliyor. Moğol pişirme tarzının ülkemizde tek temsilcisi olan Go Mongo'da yemeğin içerisine girecek olan her şeyi siz belirleyebiliyorsunuz. Barbeküde olmasını istediğiniz sebze, et ve baharata karar verdikten sonra mekanın ortasında bulunan özel bölümde seçtiğiniz sebze, et ve baharatı bir tabağa koyarak, yüksek ısıdaki kalkan üzerinde pişirmek üzere şefe teslim ediyorsunuz. Eğer seçim konusunda kararsız kalıyorsanız o zaman da şeften yardım isteyebiliyorsunuz. Mekanın mönüsünde diyet yapanlar da unutulmamış. Go Fit adı altında sunulan diyet yemeklerinin kalorileri hesaplanıyor ve pişirilirken yemekte yağ kullanılmıyor. Güney Asya mutfağında başarı yakalayan restoran işletmecileri mönülerine şimdilerde Hint mutfağını da eklemiş.


Hintli şef Deepak Sharma'dan Samosa'nın tarifi:


Malzemeler (Tek kişilik)

7 2 su bardağı un

7 1 su bardağı sıvıyağ

7 2 su bardağı su

7 İçi için gerekli malzemeler:

7 3 yemek kaşığı sıvıyağ

7 3 adet orta boy patates

7 1/2 çay kaşığı tuz

7 1 bardak haşlanmış bezelye

7 2 yemek kaşığı doğranmış sivribiber

7 2 yemek kaşığı kuru üzüm

7 2 yemek kaşığı Caju fıstığı (kajun)


Hazırlanışı:

Önce bir kapta patatesleri haşlayın sonra soğumaya bırakın, ardından diğer tüm malzemeyle birlikte kavurun ve ateşten alın. Hamuru yoğurup 50'şer gram olacak şekilde kesin, ardından oklavayla açın ve oval bir şekil verip parçayı iki eşit parçaya bölün, sonra hamura külah şeklini verin ve içini iç malzemesiyle doldurup kızgın yağda kızartın.



LEZZET REHBERİ…

Adı: Go mongo

Ne yenir: Mongolin barbekü, samosa, malai tavuk

Ne ödenir: Bir kişi için 45 TL

Ne zaman gidilir: 12.00-23.30

Nerede: İstinye Park/ İstinye

Tel: (0212) 345 58 88

٪d سنوات قبل