|

Kümbet Yaylası'nda muhteşem tatil

Kümbet Mountain Resort tesislerinin kurulu bulunduğu Kümbet yaylalarında muhteşem bir tatil fırsatı.

Yeni Şafak
00:00 - 18/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 12:45 - 18/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Kümbet Yaylası'nda muhteşem tatil
Kümbet Yaylası'nda muhteşem tatil

Rengarenk kır çiçekleri ve dağ çayırları ile kaplı olan Karadeniz Bölgesindeki yaylalarımızın çevresi genellikle ladin türü çam ağaçları ile kaplıdır. Karadeniz kıyıları sahip olduğu yeşillikleri sadece bol yağmuruna değil, nemli ve sisli havasına da borçludur. Ancak sahil şeridindeki şehirlerde yüksek nem ve sisli hava yükseklere çıkıldıkça yerini pırıl pırıl bir güneşe, bol oksijenli tertemiz havaya bırakır.


Kümbet Mountain Resort tesislerinin kurulu bulunduğu Kümbet yaylalarında bitki örtüsü genel olarak köknar, ladin, sarıçam, sedir, kayın, meşe, ıhlamur, karaağaç, gürgen, kızılağaç, yabani fındık gibi ağaç türleriyle kardelen, yabani açelya, orman gülü, gökovan gibi binlerce çeşit kır çiçeği ile kaplıdır.


Giresun'a yaklaşık 60 km. mesafede bulunan Kümbet Mountain Resort Dereli İlçesi Kümbet Köyü Koç Kayası Yaylası'nda yer almaktadır. Giresun-Trabzon sahil yolundan Dereli'ye döndükten sonra Karadeniz'in tüm güzelliklerini görmeye ve hissetmeye başlayacağınız bir yolculuğa başlamış olacaksınız…





  • Çift taraflı yemyeşil iki yamacın ortasında seyahat ederken aracınızın pencerelerini açtığınızda yüzünüze çarparak, bir yandan sizi serinletmeye, bir yandan da bol oksijeni ile akciğerlerinize bayram sevinci yaşatmaya başlayacak olan o muhteşem havayı hissedeceksiniz… Karadeniz'e has muhteşem bitki örtüsünü seyrederken size eşlik edecek olan kuş sesleri ve akan suyun şırıltısı sizi şehrin gürültüsü ve stres dolu ortamından bir anda kurtaracaktır.


    Dereli İlçesini geçtikten sonra yeşilin tonları daha bir çeşitlenecek, oksijen miktarı daha bir artarken akciğerlerinizin size nasıl teşekkür ettiğini duyacaksınız. Çam ağaçları arasında devam eden yolculuğunuzun son yerleşim yeri Kümbet Köyü (bölge yaylaklarının alışveriş merkezi)'nü geçtikten sonra tekrar çam ağaçlarıyla kaplı, 1.700 - 1.800 metre yükseklikteki yolculuğunuza devam ederken dağların tepesinde yer alan kır çiçekleri ve yeşil çayırlar farklı bir dünyada olduğunuz hissine kapılmanızı sağlayacak. Bol oksijen, nemsiz ortam ve pırıl pırıl bir gökyüzü sizi misafir edecek olan doğal hayatın konforu olarak sizi hayal âlemine sürükleyebilir.


    Kümbet Köyünü geçtikten sonra artan yolculuk sabırsızlığınız 5 dakika sonra sona erecek ve doğa ile konforun buluştuğu Kümbet Mountain Resort'un doğal ortamına kavuşacaksınız.


    KONAKLAMA İMKANLARI

    Seçkin konuklarımızın konforu ve rahatı için her türlü detayın düşünüldüğü tesislerimizde; doğal bir mimari ile konforun uyumunu görecek ve yaşayacaksınız…


    Alternatif konaklama seçeneklerimiz;


  • Standart Oda Twin

  • Standart Oda French

  • Suit Oda

  • Tek katlı bungalov

  • Dubleks Bungalov

    RESTAURANT

    Doğal ürünlerle hazırlanmış Türk mutfağından seçme yiyecekler yanı sıra yöresel mutfağın lezzetleri de misafirlerimizin beğenisine sunulmaktadır.

    Restaurant Yazlık (500 Kişilik)

    Restaurant Kışlık (150 Kişilik)


    CAFE

    Çatı cafemiz; aktivitelerinize ara vererek, dostlarınızla ve sevdiklerinizle sohbet etmek, doğal kaynak suyu ile demlenmiş Karadeniz çayınızı yudumlamak ve iddialı bir tavla müsabakası yapabileceğiniz konforlu bir mekan..


    TOPLANTI SALONU

    Yemekli ve yemeksiz her türlü toplantılarınız için, gerekli ses-ışık-görüntü sistemleri kurulmuş, toplantı salonlarımız hizmetinize hazırdır..


  • Düğün

  • Nişan

  • Bayi toplantısı

  • Seminer

  • Eğitim

  • Özel yemekleriniz



  • KAPALI YÜZME HAVUZU

    2300 metre yükseklikte, bol oksijenli ortamda hem spor yapmak hem de eğlenceli vakit geçirebilmeniz için; tertemiz, pırıl pırıl kapalı yüzme havumuz sizleri beklemektedir.


    SAUNA

    Gün boyu yapacağınız açık hava aktivileri sayesinde ciğerleriniz bol oksijenle bayram ederken, vücudunuzdaki toksik maddelerden kurtulmak, dinçleşmek ve cildinizin güzelleşmesini istemez misiniz ???? Orta Asya Türk geleneği olan ve oradan tüm dünyaya yayılan sauna ile yeniden tanışma fırsatı.


    TÜRK HAMAMI

    Geleneksel hayat tarzımızın ayrılmaz bir parçası olan ancak modern kent yaşamı ile unutmaya başladığımız hamam kültürümüzü hatırlatmak ve eğlenceli bir sohbet eşliğinde banyo keyfiniz için..


    MASAJ SALONU

    Sauna, hamam ve yüzme keyfinizin tamamlayıcısı.


    PİKNİK ALANLARI

    Tertemiz, pırıl pırıl ve güvenlikli bir ortamda, aileniz ve dostlarınızla mangal keyfiniz ve eğlenmeniz için hazırlattığımız piknik masalarımız ve seslendirme düzenimizle sizleri bekliyoruz..


  • Piknik masaları

  • Müzik

  • Restaurant

  • Bay ve bayan tuvaletleri

  • Temiz su

  • Lavabolar

    ÇADIR VE KARAVAN ALANLARI

    Karavan ve çadır turizmi meraklıları için tesisimiz güvenlik alanı sınırları içinde ayrılmış bölgede konaklama imkanı mevcuttur..


  • KIR YÜRÜYÜŞÜ

  • KIR KOŞUSU-MİNİ TREKKİNG

  • DOĞA YÜRÜYÜŞÜ-TREKKİNG

  • KAR KAYAĞI

  • KUŞ GÖZLEME

  • ATV TURLARI

  • YÜZME

  • SAUNA

  • TÜRK HAMAMI

  • ÇEVRE GEZİLERİ



  • Neden Yayla Turizmi?

    Kendine has coğrafya ve iklime sahip olan Türkiye'nin zengin yaşama kültürü içindeki yayla yaşantısı çok önemli yer tutar. Çin kroniklerinde, "Atları ve yüksek tekerlekli arabaları ile suları ve otları takip ederek yaşayan millet olarak da tanımlanan Türkler, Anadolu coğrafyasında yerleşik hayata geçtikten sonra geleneksel yaşama tarzlarını yeni ölçekleriyle yaşamaya başlamıştır. Türkiye yaylaları, tüm dünyanın giderek daha fazla birbirine benzemeye başladığı yeni bin yılda, geçmişten gelen ve tadı yaşandıkça fark edilen; günümüz modern yaşamına göre Doğulu ve egzotik, tabiattan uzaklaştığımız ölçüde otantik yaşama biçimi olarak kuşatıcı ve farklı yaylalardır.



    Yaylalar, bakir tabiatın kirlenmemiş havasını; billur gibi soğuk suları; yazın en sıcak günlerde bile korunma ferahlatıcı serinliği; büyüleyici güzellikte manzaraları; hormonsuz ve dalında yavaş yavaş olgunlaşan bitkileri; tabii ortamlarında yetişen hayvanlardan elde edilen ve yapılan gıdaları da sunarlar. Habitatı bozulmamış bir çevrede yaşayan bin bir çeşit yabani hayvan ve bitki, insanı televizyonlarda izlenilen belgesellerin kurmaca âleminden kurtarıp gerçek hayatın bir parçası kılar. Uzun ömür ve sağlıklı yaşamın formülü...



    Harward Medikal Okulunda profesör olan Dr. Alexander Leaf dünyanın en uzun yaşayan popülasyonunu (insan topluluklarını) araştırmış ve bu insanların bu kadar dayanıklı olmasının nedenini bulmaya çalışmıştır. Prof. Dr. Leaf araştırmasında toplum normlarının dışındaki kişisel istisnalara değil, grupların geneline bakmıştır.



    Bu grupları bulmak için Prof. Dr. Leaf alışılmış bir şekilde her zaman 100. yaş günlerini gören ve bunlardan yeteri kadar faal olarak hoşlanan bay ve bayanların bulunduğu üç farklı alanı (Pakistan'daki Hunza Bölgesi, Ekvator'daki Vilcabamka ve Abbazya Bölgesi) gezmiştir.



    Leaf, büyük oranda birbirinden farklı olan bu üç grubun ortak yönlerini National Geographic'de yazmıştır.



    1. Bu üç grubun tüm üyeleri dağlarda genellikle yüksek rakımlarda yaşamaktadırlar (1,500 metreden daha yüksek rakımda)

    2. Dağ yaşamı onları modern yaşama katılımdan ayırmaktadır.

    3. Toplumda çok büyük rol oynayan yaşlılara yüksek statü vermektedirler.

    4. Hafif yemektedirler ve diyetleri çok az veya hiç et içermemektedir.

    5. Günlük yaşamları, sabit dayanıklı aktiviteleri gerektirmektedir


    Giresun'a yaklaşık 60 km. mesafede bulunan Kümbet Mountain Resort Dereli İlçesi Kümbet Köyü Koç Kayası Yaylası'nda yer almaktadır. Giresun-Trabzon sahil yolundan Dereli İlçesine döneceksiniz. Dereli İlçesini geçtikten sonra Kümbet Köyü yönünde ilerleyeceksiniz. Kümbet Köyünü geçtikten 5 dakika sonra Kümbet Mountain Resort'un doğal ortamına kavuşmuş olacaksınız.


    ULAŞIM İMKANLARI

    Tesislerimizde bir adet helikopter pistimiz mevcut olup, arzu eden müşterilerimiz tesislerimize helikopter ile de ulaşabilmektedirler.


    Kümbet Köyü Koçkayası mesire yeri P.K.22 Dereli / Giresun

    Tel. 0.454. 386 61 11 Pbx

    Fax.0.454. 386 62 12

    e-mail: info@kumbet.com.tr





  • 16 yıl önce