|

Lezzeti 12'den vurmuşlar

Şair Alper Gencer ve Yönetmen Onur Ünlü ortaklığıyla iki hafta önce açılan Cafe 12, sipesiyal yemekleri ve Van kahvaltısıyla lezzeti 12'den vurmak isteyenleri bekliyor

Aysel Yaşa
00:00 - 26/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:07 - 25/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Lezzeti 12'den vurmuşlar
Lezzeti 12'den vurmuşlar

Lezzet Durakları'nda bu hafta Şair Alper Gencer ve Yönetmen Onur Ünlü'nün birlikte açtığı Cafe 12'ye konuk oluyoruz. Bizi Gencer'in eşi İlke Hanım karşılıyor. Gencer işlerinin yoğnuluğundan ötürü işi eşine yıkmış, 'Ben bilmem, hanım bilir' diyerek de olayı özetliyor zaten. Uzun yılların hayali olarak açılan mekanda cafe ve restoran bölümleri var. Kasım ayında başlanan mekan arayışı sonunda Koşuyolu Caddesi'nde uygun bir mekan bulunmuş ama oranın tadilat ve dekorasyonu derken aradan epeyce zaman geçmiş. Mekan açılmadan önce kurulan mutfakta mönüye eklenecek yemekler tek tek pişirilip, eş dostla paylaşılmış. Gelen geri dönüşlere göre mönü şu andaki halini almış. Mimari ve mönünün birbirine uyumlu olmasına dikkat eden mekan sahipleri Cafe 12'yi bistroya benzetiyorlar ama bir farkı da belirtmeden edemiyorlar, mekanda içki satışı yok!

İÇECEK MÖNÜSÜ ZENGİN

2 hafta önce açılan Cafe 12'de dünya mutfağı ağırlık bir mönü var. Fakat geleneksel Türk mutfağından lezzetler isteyenler de unutulmamış. Bu yüzden günlük değişen tabldot mönülerde Türk mutfağından lezzetler bulunuyor. Başlangıçlar, salatalar, makarnalar ve pizzalardan oluşan a la carte mönüde 12'den salata, beğendili piliç sarma, 12'den bonfile en fazla tercih edilen yemekler arasında. 12'den salata kıtır kase içerisinde bonfile parçalarıyla servis ediliyor. 12'den bonfile ise kabak mücverin üzerinde bonfile şeklinde sunuluyor. Yemeklerin hepsi günlük ve taze hazırlanıyor. Mekanda hiçbir şey hazır alınmıyor. Tatlılarda kullanılan soslar bile mutfakta baş aşçı Hüseyin usta tarafından hazırlanıyor. Ayrıca erişte ve tarhana da yine Balıkesir'de özel olarak yaptırtılıyor. Mekanın zengin bir içecek mönüsü de var. Dünya kahvelerinin yanı sıra taze sıkma meyve suları ve ev yapımı ayran sıcak yaz günleri için ideal.


Van kahvaltısına buyurun

Kendisi de Vanlı olan Alper Gencer burada misafirlerine orijinaline yakın bir Van kahvaltısu sunuyor. Kahvaltı için peynir ve kavut Van'dan, ev yapımı reçeller, zeytinler Balıkesir'den, bal ise Bingöl'den getirtiliyor.


Cafe 12

Ne yenir? 12'den salata, beğendili piliç sarma, kızarmış dondurma

Ne ödenir? Bir kişi için 25 TL

Ne zaman gidilir? 08.30–00.00

Nerede? Koşuyolu Caddesi No:21 Kadıköy/İstanbul

Tel: (0216) 54512 11


12 yıl önce