|

Mahallede pişti İstanbul'a dağıldı

Beşiktaş'ta hem kafe hem de fırın görevi gören Nino Bakery isimli mekan mahallenin dört bir yanına ekşi maya kokusu yayıyor. Geleneksel yöntemlerle pişirilen ekmekler mahallelinin olduğu kadar farklı mekanlarında vazgeçilmezi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 22:56 - 11/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Nino Bakery
Nino Bakery

kşi mayanın mis kokusunun peşine düştük bu hafta. Teşvikiye'nin kalabalığından sıyrılıp, arka sokaklarından aşağıya inerken fark ettik Nino Bakery. 'Nino: Un, Su, Maya' yazan yeşil tabelası da ekmekleri gibi doğallığın göstergesi. Her şeyin hızlısının ve pratiğinin makbul olduğu bir çağda yavaş, özenli ve emekle hazırlanan bir besini herkesin hak ettiği yaklaşımıyla yola çıkan Nino'da, sofralarımızın en temel parçalarından biri olan ekmekle itinalı bir ilişki kuruluyor. Nino'da yapılan her bir ekmek yüzlerce yıldır bu topraklarda kullanılan yöntemlerin geleneksel dokunuşunu koruyup, bu tecrübeye duyulan saygıdan uzaklaşmadan eklenen yenilikçi bir anlayışla yapılıyor.



TADINA VARARAK TÜKETMELİ


Burada her şeyin tek tipleştiği bir dünyada gerçek lezzetlere dönmenin, sakince üretmenin ve tadına vararak tüketmenin kıymeti anlaşılıyor. Sadece mekana gelen misafirleri için değil restoranlar için de üretim yapan Nino'nun vizyonunu "ekmeğin, Türkiye'deki anlamını doymak için yemekten; keşfetmek ve keyif almak için yemeye çevirmek" olarak tanımlıyor.Pazartesi günleri kapalı olan mekan Salı ve Cuma günleri sabah saat 7.30 ile 20.30 arası hizmet verirken Cumartesi ve Pazar günleri saat 7.00 ile 20.00 arasında hizmet veriyor.



ŞEF İŞİNDE PROFESYONEL


Ürünlerinde mükemmeli arayan mekanın sahibi ve şefi Sinan Büdeyri, bunun için uzun denemeler yapıyor. Ancak ideal formülü bulduğunda misafirleriyle ekmeği buluşturuyor. Profesyonel aşçılık kariyeri ilk olarak ABD'deki ünlü Johnson and Wales Üniversitesi'nde başlayan Büdeyri, Michelin yıldızlı restorantlarda şef pozisyonlarında çalışma fırsatı bulmuş. Türkiye'de kaliteli ekmek anlamında ciddi bir açık olduğunu fark eden Büdeyri, her gün soframızın baş köşesine konan ekmeği sağlıklı ve lezzetli bir şekilde İstanbullulara sunmak için kolları sıvamış.







Kendi karışımları


Mahallenin fırını görevi gören Niko'da soluklanmak isterseniz kahvenizin yanına Nutellalı veya tahinli babka ile ekşi mayalı kuruvasan sipariş edebilirsiniz. Ekşi mayalı simit 3, ekşi mayalı ciabatta 4, sandviç 12, ekşi maya kuruvasan 5, Ekşi maya ponçik 5, Ekşi maya dereotlu peynirli poğaça 3, brownie 10 ve limonlu haşhaşlı kekin 10 lira olduğu mekanda ekmek fiyatları ise 5 ila 12 lira arasında değişiyor.







Buzdolabında saklayın


Nino'nun fırınından kızılcıklı, adaçaylı, çavdarlı, kahveli, cevizli, kekikli çavdarlı ekmeklerin yanı sıra brioche ekmeği, altın buğday ekmeği, mini sandviç bageti ve Alman unu ekmeği çıkıyor. Ekmekleri buzdolabında ya da buzlukta saklamamız gerektiğini tavsiye eden Büdeyri, yiyeceğimiz kadarını ısıttığımız takdirde ekmeklerin 2-3 hafta aralığına kadar tüketilebileceğini belirtiyor. Niko'da workshop'lar ve eğitimlerde düzenleniyor. Meraklısına duyurulur.

Adres: Vişnezade Mah. Hüsrev Gerede Cad. NO:45/A Beşiktaş


#İstanbul
#Beşiktaş
#Ekmek
7 yıl önce