|

Metroda böyle oturdu, gözaltına alındı

New York metrosunda bacağını ayırarak oturan 2 erkek, 'başkasının hakkını gasp' ve 'rahatsızlık' suçundan gözaltına alındı. ABD'de bir süre önce, erkeklerin metrolarda bu şekilde oturmasına kadınlar savaş açmış ve konu sosyal medya sayesinde gündeme gelmişti.

Yeni Şafak
11:44 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:48 - 3/06/2015 Çarşamba
Diğer

Metro ve diğer toplu taşıma araçlarında 'yayılarak oturanlar' başkalarının kabusu olmaya devam ederken bu konuda en ilginç karar ABD'den geldi...



New York kentinde polis, eşi görülmemiş bir gözaltı vakasına imza attı.



Şehir metrosunda bacaklarını normalden fazla ayırarak oturan Latin Amerika kökenli iki erkek, 'bir kişinin işgal edeceği yerden fazlasını kapladıkları' ve çevrelerindekilere'rahatsızlık verdikleri' gerekçesiyle gözaltına alındı.



KADINLAR, ERKEKLERİN BU OTURUŞUNA KARŞI SAVAŞ AÇMIŞTI


İlk olarak Twitter'da kullanılan “manspreading” (erkek yayılmacılığı) terimi, New York şehri metrolarının başlattığı poster kampanyası sonrasında manşetlere taşınmıştı. Bu konuda diğer yolculara saygı kampanyaları başlatıldı. Posterler toplu taşımada daha düşünceli davranmak bağlamında erkeklere yayılmayı bırakmalarını telkin ediyor. Kampanyanın başlamasından itibaren kadınlardan gelen şikayetlerin yüzde 12 oranında azaldığı belirtildi. Kadınların en sık karşılaştıkları sorunlardan biri olan toplu taşıma araçlarında 'erkek yayılmacılığı'na karşı birçok ülkede kampanyalar yürütülüyor.



Sorunla mücadele için Türkiye de 'Bacağını topla' adıyla bir kampanya başlatılmıştı.





#new york
#new york metro
#abd
9 yıl önce