|

Ortadoğu’yu giydirmek istiyor

Moda tasarımcısı Burçak Ilıman, hazırladığı yeni koleksiyonunu modaseverlerle buluşturdu. Koleksiyonunda şıklığı ve rahatlığı bir arada sunduğunu belirten Ilıman “Kadın ve güç kavramlarından ilham alarak tasarlıyorum. Amacım bu tasarımlarımı Ortadoğu’ya da taşıyarak markamı tüm dünyaya duyurmak” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 19:43 - 27/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fotoğraf çekmeyi ve modayı takip etmeyi çok seven Burçak Ilıman, iki yıl önce moda eğitimi almaya karar vermiş. Çolpan İlhan Moda Okulu'na giderek bu alana ilk adımını atan Ilıman yeni koleksiyonunu sosyal bir mesaj vererek müşterilerine duyurdu. Mankenler düzenlenen defilede kıyafetlerin yanında taşıdıkları bayraklarla da darbeye hayır dedi. 15 Temmuz gecesi üzüntü ve gururu bir arada yaşadığımızı belirten Ilıman "Gerçekleştirdiğimiz defilede şehitlerimizi anmamamız; kanlı darbe girişimini unutmamız mümkün olamazdı. Bu nedenle defilemizde darbeye karşı yürüdük" diyor. Hazırladığı koleksiyonda kadın ve güç kavramlarından ilham alarak tasarımlar ortaya koyan Ilıman, çalışan ve gününün büyük bir kısmını dışarıda geçiren kadınlara şıklığı ve rahatlığı vaat ediyor. Şimdilerde muhafazakar kesime yönelik Dubai merkezli çalışmalar yapma hazırlığında olan Ilıman'ın en büyük hedefi ise “Burçak Ilıman” markasını tüm dünyaya duyurmak.



ORTA DOĞU'YA AÇILMAK İSTİYORUM


Koleksiyonda şehirli kadının kendine güvenen duruşu ile şıklığı yakalamaya çalıştığını belirten Ilıman “Kadınlar için hem gündüz hem de gece aynı kombinin kullanılmasına imkan tanıyan tasarımlar hazırladım. Vitrinleri süsleyen yüksek moda tasarımların aksine, dolapların vazgeçilmezini ve her gün giyilmek isteneni oluşturmaya çalıştım. Tasarımlarımla muhafazakardan ziyade ölçülü giyinmeyi tercih eden hanımların zihninde yer edinebilmeyi amaçlıyorum. Farklı tekstil markaları için küçük kapsül koleksiyonlar hazırlamak istiyorum. Bunların bazılarını da sosyal sorumluluk kapsamında yapmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Ortadoğu'da bir iş planım var.”







MAVİNİN TONLARI, METALİK RENKLER


2016-2017 Sonbahar-Kış sezonu için Miss Ayshe ile birlikte hazırladığı koleksiyonunun Türkiye'nin seçkin butiklerinde yer almasını hedeflediğini belirten Ilıman “Ceketler, trikolar, pantolonlar ve gömlekler koleksiyonumun vazgeçilmez parçalarını oluşturuyor. 2017 yılının trend renklerinin başında koyu lacivert ve canlı kobalt mavisi arasına sıkışmış serin ve yatıştırıcı bir mavinin tonlarını göreceğiz. Ben de birçok yeleğimde ayrıca gömlek biyelerinde bu rengi kullandım” diyor. Ilıman ayrıca bronz kırmızı, sıcak boz kahverengi, baharatlı hardal, haki ve zeytin yeşili, turuncu ve mercan, fuşya ve pembe ile metalik renklerin yine trend renkler arasında olacağını sözlerine ekliyor. ,







Mankenlerle darbeye karşı yürüdü


Hazırladığı koleksiyonla yaşadığımız darbe girişimine tepki gösteren Moda tasarımcısı ve stil danışmanı Burçak Ilıman, “Defilemizin konseptini 'Mankenler darbeye karşı yürüdü' olarak belirledik. Tasarımlarımın yanı sıra Türk bayraklı özel kıyafetlerle de 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekmek istedim” diyor. Ilıman kadınların gardırobunda bulunması gereken 10 parçayı da belirterek “Kalem etek, sigaret pantalon, beyaz gömlek, kot pantalon, trençkot, blazer ceket, kaşmir kazak, siyah elbise, şal, çanta ve aksesuarlar. Her kadının bu parçaları bulundurması gerekiyor. Ayrıca bu parçalardan iddialı olanları düz ve spor tasarımlarla kombinlemelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuşuyor.


#Burçak Ilıman
#Moda tasarım
#Moda Okulu
#Çolpan İlhan
8 yıl önce