|

Osmanlı Saray Kadayıfı Instagram fenomeni oldu

Millet olarak çok sevdiğimiz ve tükettiğimiz kadayıfı Türkiye'nin neresine giderseniz gidin farklı bir pişirme tekniğiyle hazırlanmış çeşidini bulabilirsiniz. Kadayıfa farklı bir bakış getiren Osmanlı Saray Kadayıfı sosyal medyada kısa zamanda fenomen oldu. Osmanlı Saray Kadayıfı'nın paylaşımları binlerce beğeni ve yorum alıyor.

Yeni Şafak
13:15 - 13/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:55 - 13/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi olan saray kadayıfını yeni formuyla sunan

, açıldığı günden bu yana halk tarafından yoğun ilgi gördü. İlk şubesini Alibeyköy'de açan ve müşterilerinden tam not alan Osmanlı Saray Kadayıfı, ikinci şubesini Fatih Şehremini'de, üçüncü şubesini Bahçelievler'de, dördüncü şubesini de Üsküdar'da açtı.



Kadayıfa farklı bir bakış getiren Osmanlı Saray Kadayıfı sosyal medyada kısa zamanda fenomen oldu. Instagram'da 78 bin takipçisi olan Osmanlı Saray Kadayıfı'nın paylaşımları binlerce beğeni ve yorum alıyor.






Lezzetin şifresi: Yöresel ürünler, günlük üretim


Hazırladıkları kadayıflarda hiçbir şekilde glikoz kullanmayan

ürünlerinde kullandığı malzemeleri yetiştiği yörelerden temin ediyor. Günlük olarak üretilen ve tüketime sunulan ürünlerde haftalık olarak Giresun'dan gelen fındık, Gaziantep'ten gelen fıstık kullanılıyor. Tatlılarda, tereyağı dışında hiçbir yağ kullanılmıyor. Tatlılar sadece su, şeker, kadayıf, tereyağı ve fıstıktan oluşuyor.






Kadayıflarda kullanılan fındık Giresun Bulancak'tan getirtilirken, fıstık ise Antep'ten birinci kalite olarak tedarik ediliyor. Tatlılar günlük olarak hazırlanıyor. Bir tepsi kadayıfın hazırlanmasından tezgaha çıkış süresi iki buçuk saati buluyor. Fırında değil, ocak üzerinde çevrile çevrile pişirilen tatlı, lezzetinin büyük kısmını da buradan alıyor.




Şerbeti en dikkat çekici nokta


Tatlıların şerbetinde en dikkat çekici nokta ise glikoz şurubunun kullanılmıyor oluşu. Sadece su ve şekerden hazırlanan şerbet, kadayıfla buluşunca ortaya tarif edilmez bir lezzet çıkıyor.






Spesiyal çalışan

'nın en çok tercih edilen çeşitleri içi dışı fındıklı kadayıf ve fıstıklı kadayıfı. İçi dışı fındıklı kadayıfı ise sadece burada tadabilirsiniz.



Peki, neden Osmanlı Sarayı Kadayıfı?



Şerbetinde glikoz şurubunun kullanılmaması, günlük üretim ve yöresel malzemelerin taze olarak kullanılması tercih nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor.





Dekorasyonda kullanılan ayrıntılar, bakır servis tabakları ve peçeteliklerle her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Sipariş verdiğinizde tatlınız, bakır tabaklarda usulüne uygun servis ediliyor. Servis sırasında en dikkat çeken ise süt ikramı. Kadayıfla ikram edilen sütün sırrı ise her lokmadan sonra ağızda gezdirilen sütün her çatalda ilk başta aldığınız tadı almanızı sağlaması.




“Instagram'dan gördüm de geldim"




, müdavimleri ve müşterilerini sosyal paylaşım platformu Instagram'da da lezzet turuna çıkarıyor. Sosyal medyanın paylaşım gücü ile İstanbul'da üretilen kadayıfın tüm Türkiye'ye hatta dünyaya yayılmış durumda.




Instagram'da 75 bin takipçisi olan Osmanlı Saray Kadayıfı'nın paylaşımları binlerce beğeni ve yorum alıyor. İşletmenin “Instagram'dan gördüm de geldim" diyen müşterilerine her geçen gün yenileri ekleniyor.



#Osmanlı Saray Kadayıf
#tatlı
#kadayıf
#yemek
#tarif
#fındıklı kadayıf
#fıstıklı kadayıf
8 yıl önce