|

Oyuncu Elçin Sangu 'adres' yalanından çark etti

İstanbul'da 23 Haziran'da yenilenecek seçimlere ilişkin CHP'liler yeni bir provokatif söylem içerisine girerek seçmen listelerindeki adreslerin silindiği yalanına başvurdu. Oyuncu Elçin Sangu da önce bu yalanı dillendirdi sonra "1 yıl önce taşınmış olduğum evin iskan alımı geç olduğu için adres değişikliği muhasebecim tarafından 29 Mart ta yapılmış" ifadeleriyle çark etti.

19:51 - 14/05/2019 Salı
Güncelleme: 19:53 - 14/05/2019 Salı
Yeni Şafak
Oyuncu Elçin Sangu
Oyuncu Elçin Sangu

İstanbul'da 23 Haziran'da yenilenecek seçimlere ilişkin CHP'liler yeni bir provokatif söylem içerisine girdi. Öyle ki geçen seçimlerde uçan mürekkep yalanını dillendiren CHP'liler bu sefer de seçmenlere ait adreslerin silindiği yalanına başvurdu.

Bu yalana Oyuncu Elçin Sangu'da alet olarak sosyal medya hesabından takipçilerine uyarılarda bulundu. Elçin, yaptığı ilk paylaşımında "
Herkes adreslerini kontrol etsin mesela şuan geçen seçimde aynı adreste olmama rağmen bugün yaptığım kontrol sonucu adresimde yokum
" ifadelerine yer verdi.


Söz konusu iddiaya yine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yanıt vererek şunları aktardı:

"29.03.2019 tarihinde elektronik imza ile adres değişikliği yaptığınız anlaşılmış olup, adres kayıtlarınızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ayrıca adres bilgilerinizi
üzerinden de kontrol edebilirsiniz."

Özür dilemedi

Bunun üzerine Saygun attığı ikinci tweette yalanından çark etti. Saygun yaptığı hatadan özür dilemeyerek yaptığı paylaşımda "
1 yıl önce taşınmış olduğum evin iskan alımı geç olduğu için adres değişikliği muhasebecim tarafından 29 Mart ta yapılmış. Seçmen listeleri daha önce askıya alınmış. Bu yüzden bir hata olmuş. Bu hassasiyetinizi seçim kararlarında da gösterseydiniz her şey çok güzel olurdu.
" açıklamasında bulundu.
#Elçin Sangu
#CHP
5 yıl önce