|

Pandemi kitap satışlarını artırdı

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs pandemisi e-ticaret sektörünü de etkiledi. Özellikle öğrencilerin online eğitim aldığı bu dönemde tüm kitap ihtiyaçları da internet üzerinden karşılanıyor.

10:55 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 10:59 - 11/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Pandemi ile kitap ihtiyaçları internet üzerinden karşılanmaya başladı.
Pandemi ile kitap ihtiyaçları internet üzerinden karşılanmaya başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını internet alışverişine de yeni bir boyut kazandırdı. İnternet üzerinden kitap alışverişleri tavan yaptı.

Salgın sürecinde internet üzerinden eğitim alan öğrenciler, kitap ihtiyaçlarını da internet üzerinden karşıladılar. Yapılan son kabine toplantısıyla yüz yüze eğitime hızla dönüş yapan öğrenciler zaman darlığı ve kullanım rahatlığı açısından kitaplarını internetten almayı tercih etti.


Son zamanların öne çıkan internet kitap satış sitesi
alınan bilgiye göre, kitap satışları son bir ayda hızlı bir yükselişe geçti.

Nobel Kitap’ın internet satış sorumlusu Emre Akkuş bu yoğunluğu beklediklerini ve konuyla ilgili gerekli tüm önlemleri aldıklarını bildirdi.


Akkuş yaptığı açıklamada; “Dönemsel olarak yükselen internet kitap satışları pandemi dolayısıyla sürekli yoğunluğa döndü. Pandemiyle ilgili olarak tüm önlemleri alıyoruz. Özellikle öğrencilerimizi mağdur etmemek adına kitaplarımızı aynı gün kargoya yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Artan satışlardan elbette memnunuz.” dedi.

#Koronavirüs
#Kitap
3 yıl önce