|

Pazar kahvaltısında Küba’dan esintiler

Balat’ta 9 ayönce açılan ‘Rico’ isimli küçük mekandan müzik sesleri yükseliyor. Düzenli olarak her Pazar kahvaltısında Kübalı bir müzik grubu canlı performans sergilerken konuklar anın tadını doyasıya çıkartıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2016 Pazar
Güncelleme: 23:03 - 24/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Balat'ta müzikseverlerin Pazar günlerini iple çektiği bir mekan var. 9 ay önce açılan Rico'da Pazar kahvaltılarına canlı Küba müzikleri eşlik ediyor. Özlem Soğancı ve Kübalı arkadaşı Fidel Martinez'in beraber işlettiği bu çok kültürlü mekanının misafirleri genellikle yabancılar oluyor. Mutfağı küçük ama menüsü oldukça büyük olan Rico'yu yaklaşık 20 sene perakende sektöründe kordinatörlük yaptıktan sonra sıkılan Soğancı açmaya karar vermiş. Üniversiteden mezun olduğu yıllarda da bir kafe işletmiş olan Soğancı, “Yemek pişirmeyi, insan ağırlamayı çok seviyorum. Evde nereye kadar insanları ağırlayacağım diye düşünürken en iyisi bu işe tekrar girmekti” şeklinde konuşuyor.





İYİ MEKANI İNSANLAR BULUR


Arkadaşı Fidel ile Balat'ta şans eseri karşılarına çıkan depodan bozma bir yeri kiralayıp mimar kuzeninin yardımıyla hizaya getiren Soğancı, isim olarak İspanyolca zenginlik anlamına gelen Rico'da ortağıyla beraber karar kılmış. Rico, Balat'ta kafelerin pek olmadığı bir sokakta yer alıyor. Mekanı açarken büyük hırslarla işe girmediklerini belirten Soğancı, “İyi bir iş yapınca insanlar


sizi bulur” diyor.



Yeni menü pizza




İtalyan ince hamur pizza çeşitlerinin olduğu Rico'da pizza menüsü tamamen ayrı. Pizza fiyatları ise 19 ile 26 lira arasında değişiyor. Kahvaltı ise 22 lira 50 kuruş. İçecek seçenekleri ise iki buçuk lira olan çaydan başlayıp 9 liraya kadar kahve çeşitleriyle yükselebiliyor.





Malzemeleri kaliteli


Pazar günleri açık büfe kahvaltıya eşlik eden Küba müziklerini dinlemek için rezarvosyan yaptırırsanız gittiğinizde ayakta kalmazsınız. Mekanın ortaklarından Martinez ve arkadaşlarından oluşan bir grubun müzikleri için kahvaltıya gelenler dahi oluyormuş. Gün içerisinde Martinez'in provalarına denk gelebilir müzik keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Mekandaki tüm yemekleri ise Soğancı, kendi hazırlıyor. Kafe yemeklerinin hepsinin bulabileciğiniz bu mekanda kullanılan ürünler en iyi kalitede. Mesela sucuklu yumurta sipariş ettiğinizde yumurtanız Bursa'dakibir kasabın mevsiminde hazırladığı sucuklarla pişiriliyor. Ürünler


ise sipariş edildiğinde hazırlanıyor. Biraz bekleyerek yemeklerinizi taze tüketebilirsiniz.





#Balat
#Özlem Soğancı
#Fidel Martinez
7 yıl önce