|

Sanatçılara Hatay uçağında 1 Nisan şakası: Afrin'e gidiyoruz

Sanatçı ve sporculardan oluşan bir grup, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Hatay'a geldi. Uçakta kaptan pilotun yolculara "Değerli konuklar Cumhurbaşkanımızın isteği üzerine size bir sürprizimiz var, uçağımız Hatay’a değil Afrin’e inecek" diye "1 Nisan şakası" yaptığını aktardı.

Yeni Şafak
09:54 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 11:09 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Pilotun 1 Nisan şakası güldürdü.
Pilotun 1 Nisan şakası güldürdü.

Sanatçı ve sporculardan oluşan bir grup, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için hafta sonu Hatay sınır hattına gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve askerler ile bir araya geldiler.

Aralarında Ajda Pekkan, Yavuz Bingöl, Seda Sayan, İbrahim Tatlıses, Deniz Seki, Emel Müftüoğlu, Mustafa Sandal gibi sanatçıların bulunduğu heyette milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Beşiktaşlı futbolcular Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaraylı futbolcular Tarık Çamdal, Eray İşcan, altyapı antrenörü Gökhan Zan ve sunucu Esra Erol da yer aldı.

Pilot 1 Nisan şakası yaptı

Hatay sınır hattına giden uçakta Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk de yer aldı. Öztürk bugünkü yazısında pilotun 1 Nisan şakasını şöyle anlattı:

  • Uçağımız Torosların üzerindeyken, birden kaptan anonsa başladı, “Sayın misafirlerimiz, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Hatay yerine Afrin Meydanı’na yöneliyoruz. Birazdan 2 jet bizlere eşlik edecek.”
  • Uçakta küçük bir dalgalanma yaşandı. Herkes birbirine “gerçek mi” diye soruyordu. Bu arada biz “Afrin’de bu uçağın inebileceği bir pist yok” filan diye yorumlar yapıyorduk ki Esat Kabaklı “Ez oğlum” türküsünü çığırmaya başladı. Kabaklı’nın bu türküsü ile hepimiz havaya girmiştik ki pilot tekrar anonsa başladı, “1 Nisan’ınızı kutluyoruz. Size 1 Nisan şakası yaptık. Hatay için inişe geçiyoruz” dedi.
#Afrin
#Zeytin Dalı
#Hatay
#Sınır
#Sanatçı
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce