|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak
04:00 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 23:07 - 5/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

2. Kore film günleri başlıyor





Akbank Sanat; 8-22 Kasım tarihleri arasında Kore Sineması'nın son dönem seçkin filmlerinin yer aldığı Kore Film Günleri'ne ev sahipliği yapıyor. Akbank Sanat'ın Sinema Kuşağı etkinlikleri kapsamında ev sahipliği yaptığı Kore Film Günleri; Kore Büyükelçiliği, Kore Film Konseyi, Kore Kültür Merkezi, Sinema TV ve M-Line Distribution'un katkılarıyla gerçekleştirilecek. 8 Kasım Salı günü saat 15.00'da Babama Övgü (Ode To My Father) ve 19.00'da Himalayalar (The Himalayas); 10 Kasım Perşembe günü saat 15.00'da Harikulade Kabus (Wonderful Nightmare) ve 19.00' da Hayat Denen Yol (The Road Called Life) sinemaseverlerle buluşacak. 17 ve 22 Kasım tarihlerinde de gösterimi gerçekleşecek filmler, Korece orijinal dilinde ve Türkçe altyazılı gösterilecek.



Edebiyat Ortamı'nın yeni sayısı raflarda





Edebiyat Ortamı Dergisi'nin Kasım- Aralık sayısı okurlarıyla buluştu. Derginin bu sayısında şairler Rasim Demirtaş, Ali Sali, Seçkin Zengin, Ahmet Akın, Emre Döğer, Hacı Şaban Boztaş, Osman Damla şiirleriyle; Engin Elman, Ömür Öter, Recep Kayalı, Abdullah Enis Savaş, Selim Baki ve Zübeyde Andıç da yküleriyle yer alıyor. Ayrıca dergide Prof. Dr. İsmail Hakkı Aksoyak'ın yeni yayımlanan Söylenmemiş Sözler kitabı üzerine Halil İlteriş Kutlu'nun söyleşisi ile Lale Demirtürk, Ümmühan Bilgin Topçu, Elmas Karakaş, Hülya Sezen'in romanlar üzerinden kaleme aldıkları yazılarında edebiyatın renkli konularını bulacaksınız. Daha pek çok yazarın yazılarıyla yer aldığı derginin bu sayısında Erdem Dönmez'in hazırladığı Erdem Bayazıt biyografi kitabı okuyucularla paylaşılıyor.



Perdeler 'Aydınlık gelecek' için açılıyor





VİKO by Panasonic 'Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği' projesi ile yaşama değer katıyor. İlkokul çağındaki öğrencilere enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında bilinç kazandırmak amacıyla 2012 yılında hayata geçen proje, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülüyor. Projenin en önemli sürecini oluşturan VİKO by Panasonic Çocuk Tiyatrosu'nun sahnelediği ve konusu enerji verimliliği olan Aydınlık Bir Gelecek' isimli oyun İstanbul'da her gün bir okulda öğrencilere ücretsiz olarak sahneleniyor. Çocuk tiyatrosu bu yıl 100 bin öğrenciye ulaşmak üzere perdelerini tekrar açıyor.



Evde sinema keyfi





Disney Channel, Perşembe ve Cuma akşamları saat 19.45'te tüm sinema tutkunlarını ekran başına toplayacak.Kasım ayı boyunca Disney Channel, Perşembe akşamları Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan, Sihirbazın Çırağı, Koca Bebek Joe, ve Herbie Tam Gaz gibi macera dolu filmlerle renklenirken Cuma akşamları da Cesur, Dinozor ve Benji gibi eğlenceli filmler ile tüm aileyi bir araya getirecek. "Aile Sineması Akşamı" ve “Macera Filmleri Akşamı" ile uyduda her zaman şifresiz yayınlanan filmler çocuklar ve aileleri bekliyor.



Tenekeci yeniden okur karşısında





İbrahim Tenekeci, Kimsenin Kalbi'nden 4 yıl sonra yeni şiir kitabı "Görmeden Ölmek" ile yeniden okur karşısında. Şairin yedinci şiir kitabı olan eser “Kafesteki Kuşların Gittiği Yerler", “Berhayat" ve “İnsana İyilik Veren Tabiat" bölümlerinden oluşuyor. Profil Yayınları arasından çıkan 80 sayfalık şiir ziyafeti “Adımın anlamı seni sevmektir / Kuşların göç yolu olurum sana" mısralarıyla açılıyor.



Bu programa kulak verin





Pera Film, 12 Kasım ve 4 Aralık tarihleri arasında Kulak Ver! Müzik ve Sinema: Orta Avrupa Filmleri adlı program ile Çek, Macar, Polonya ve Slovak sinemalarından oluşan bir seçki sunuyor. Orta Avrupa filmlerinden Visegrad Grubu iş birliğiyle sunulan seçki, müzikaller, müzik ve müzisyenlerle ilgili filmlere ve film müziklerine odaklanıyor. Program kapsamında gösterilecek filmler arasında, 1968 yapımı The Incredibly Sad Princess (İnanılmaz Hüzünlü Prenses), Macar rock operası Stephen the King (Kral Stephen), Ivan Olbracht'ın kitabından uyarlanan Ballad for the Bandit (Haydudun Baladı) bulunuyor. Program kapsamında filmlerin gösterimi ücretsiz olarak gerçekleşecek.



Kastamonu'yu yakından tanıyın





Bu yıl ilk kez kış yaz ve kış ayları olmak üzere yılda iki kez düzenlenecek olan Kastamonu günleri 17-20 Kasım tarihlerinde İstanbul Maltepe Sahili Etkinlik alanında gerçekleşecek. Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) tarafından 10.kez düzenlenecek olan "Geleneksel Kastamonu Günleri'nde" ziyaretçiler, Kastamonu'yu sadece yöresel yemekleriyle değil aynı zamanda tarihi ve kültürü bakımından tanıma fırsatı bulacak. Yaklaşık 1,5 milyon Kastamonulunun yaşadığı İstanbul'da dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını yaşatmak ve bunu yeni nesillere aktarmak amacıyla düzenlenecek etkinlikte sergi ve panellerle ziyaretçiler 4 gün boyunca festival tadında saatler yaşayacak.



Balkan sanatı İstanbul'a taşındı





Pera Müzesi, 10 Kasım'da ziyarete açılacak “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava" sergisinin ilk gününde iki farklı etkinlik düzenliyor. Serginin küratörleri Alenka Gregoric, Ali Akay ve sanatçıları bir araya getiren ve Balkan sanatı, tarihi ve üretim pratiklerine odaklanan söyleşi saat 17:00'da başlıyor. Söyleşinin ardından saat 18:45'te sanatçı Mark Požlep, Pera Cafe'de bir piyano performansı sunuyor. Sergi, Maja Bajevic, Braco Dimitrijević, Vadim Fishkin, IRWIN, Laibach, Mladen Miljanović, Ivan Moudov, OHO, Dan Perjovschi, Mladen Stilinović, Ulay ve Sislej Xhafa gibi sanatçıların kendilerini çevreleyen sosyal, politik ve kültürel izlenimlerine yer veren sergi, videodan fotoğrafa, çizimden yerleştirmeye farklı mecralardan çarpıcı eserleri bir araya getiriyor.



Feliciano İstanbul'a geliyor





60'lı yıllardan bu yana sayısız İngilizce ve İspanyolca albüm yayınlayan, toplam 9 kez Grammy ödülüne layık görülen, flamenkoyu pop ve rock gibi ana akım müzik türleriyle birleştiren Feliciano, 29 Kasım'da Zorlu PSM sahnesinde olacak. Porto Rikolu şarkıcı, besteci ve gitar virtüözü José Feliciano'nun Latin müziği, pop ve rock müzikle birbirini tamamlayacağı konser için biletler tükenmeden alın.



#Şehir rehberi
#Aktiviteler
#Etkinlikller
#Müzik
7 yıl önce