|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2017 Pazar
Güncelleme: 07:08 - 5/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Talihsizlikler kahkahaya boğuyor
Talihsizlikler kahkahaya boğuyor


Barok şöleni için son 12 gün


Müzik çevrelerinde “Freiburglular” olarak anılan, barok dönem enstrümanlarıyla seslendirdikleri çağdaş eserlerle de alkış toplayan Freiburg Barok Orkestrası, günümüzün en başarılı baritonlarından Matthias Goerne ile İş Sanat sahnesinde bir araya geliyor. 17 Şubat Cuma akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek. Konserde, 60 CD'yi aşan diskografisiyle sayısız ödül alan Freiburg Barok Orkestrası'nın şefliğini ise barok repertuvara hâkimiyeti ile tanınan Alman konzermeister Gottfried von der Goltz üstlenecek.





Çocuklar eğlenirken öğrenecek


Trump Alışveriş Merkezi'nin özel çocuk katında bu haftasonu da birbirinden eğlenceli etkinlikler devam ediyor. Bugün "Üç Adam" tiyatro oyunu saat 13.00'da sergilenecek. Her hafta yenilenen konsepti ile çocukların keyifle vakit geçirmelerini ve kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan atölyelerin bu haftaki konsepti, “Ahşap Oyuncak Atölyesi”. Tiyatro oyunlarının ardından düzenlenecek atölyede çocuklar gelişimleri için kendi ahşap oyuncaklarını tasarlayacaklar. 14.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek “Ahşap Oyuncak Atölyesi”nde, çocuklar eğlenirken öğrenecek, el becerilerini geliştirecek.





Türkiye caza doyacak


Cazın yeni nesil sevilen isimlerinden Julie Erikssen, İstanbullu müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Erikssen 8 Şubat Çarşamba akşamı Sinemaseverler Derneği'nin düzenlediği Jazz ve Blues gecesinde sahne alacak. Konserlerinde klasikleşmiş caz ve blues şarkılarının yanı sıra kendi albümünden parçalar da seslendirecek. Genç sanatçı farklı mekanlardaki konserleri ile müzik tutkunlarını caza doyuracak.





Talihsizlikler kahkahaya boğuyor


Geçtiğimiz yıl Afife Tiyatro Ödülleri'nde Haldun Dormen Özel Ödülü'nü “En İyi Komedi” dalında kazanan "Yoldan Çıkan Oyun", Zorlu PSM'de yeni sezonuna devam ediyor. 1920'lerde yaşanmış bir cinayet hikayesini sahnelemek istemesiyle başlayan olay örgüsü, karakterlerin başına gelecek terslikleri beraberinde getiriyor. Bu terslikler, karakterleri zorluklarla dolu bir serüvene doğru itiyor. Komedi türünün sevilen isimleri Sarp Apak, Öner Erkan ve Bartu Küçükçağlayan'ın bir araya geldiği oyunun yönetmenliğini ise Lerzan Pamir üstleniyor. Yoldan Çıkan Oyun, 10, 22 ve 23 Şubat'da izleyicileri ile buluşmaya devam ediyor.





Yitirilen umutlar tuvale yansıdı


Çizgi romancı ve mimar Çağrı Coşkun, 'Heartbreak Hotel' solo sergisi UNIQ İstanbul'daki UNIQ Gallery'de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Mesleki rutinini kırmak, bağımsızlaşmak ve üretmek için yola çıkan Coşkun, umudunu yitirdiği anları, soğuk ve kasvetli estetiği resmetmeyi tercih ediyor. Siz de tuvalerin büyüsüne kapılmak için 26 Şubat tarihine kadar sergiyi ziyaret edilebilirsiniz.





Sandıktan Balkan türküleri çıktı


Balkan müziği denilince akla gelen ilk isim olan Muammer Ketencoğlu'nun 23 türküden oluşan albümü Kalan müzik etiketiyle yayınlandı. Ketencoğlu dedelerinin topraklarından topladıklarını dinleyici ile buluşturdu. Ketencoğlu, Bulgaristan, Makedonya, Prizren, Romanya, Silivri, Gagavuzya ve Kuzey Yunanistan'dan daha önce hiç seslendirilmemiş türküleri dinleyicinin beğenisine sunuyor. Albümde ''Balkan Yolculuğu'nun çekirdek kadrosunda Selda Koçak Uzuntaş ve Şule Kocaman Saraç; klarnet ve alto saksafonuyla Sakip Songelen gibi isimler yer alıyor.





Fırıldak Ailesi güldürmeye geldi


Televizyon ve internette fenomen olan 'Fırıldak Ailesi', geçtiğimiz Cuma günü yepyeni kadro ve sürpriz karakterlerle sinema izleyicisiyle buluştu. Grafi2000 ve BKM ortak yapımıyla beyazperdeye aktarılan 'Fırıldak Ailesi Batsın Bu Orta Dünya' adlı film, büyülü bir ormanın içinde tılsımlar ve çeşitli yaratıkların arasında geçen Türk usulü bir macerayı sinemaseverlerle buluşturuyor. Filmin seslendirme kadrosunda ise Bülent Kayabaş, Mahmut Tuncer, Murat Boz, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç gibi isimler yer alıyor.





Ne üşüdük ne kavrulduk


Temmuz dergisi, yedinci sayısı olan Şubat ayında şiir, öykü, deneme, söyleşi, çizgi, sinema, eleştiri, günlük ve makale türlerinde farklı ve önemli çalışmalara yer veriyor. “Edebiyatın 28 Şubat'ı Bitti mi?” başlıklı sunuş yazısında, 28 Şubat zorbalığının 20'nci yılında özellikle de Müslüman edebiyatçıların tümünü sorgulayan dergide, Aykut Ertuğrul ve Güray Süngü ile “Korkut Ata Ne Söyledi” kitabı ekseninde yapılmış bir söyleşi de bulunuyor. Derginin arka kapağında “Ne 28 Şubat'ın soğuğunda üşüdük ne de 15 Temmuz'un sıcağında kavrulduk” ifadesi yer alıyor.





Nagazaki acıları canlanıyor


T71 yıl önce ikinci atom bombasının patlatıldığı nokta olan Nagazaki'nin Urakami semti sakinlerinin yaşadığı tramvalar Yuichi Seirai tarafından öyküleştirildi. Seirai'nin Nagazaki kitabı Dedalus Yayınları'ndan çıktı. Devrim Çetin Güven'in çevirmenliğini yaptığı kitapta Seirai, ilk bakışta bu iki tarihsel belleğe yabancılaşmış gibi görünen öykü karakterlerinin aslında nasılda bunların derin etkisi altından olduklarını ustalıkla betimliyor.
































#Şehir Rehberi
#Caz
#Sanat
#Çocuklar
#Oyun
7 yıl önce