|

Sesimizi duyan var mı?

Nauru'da Avustralya tarafından işletilen gözaltı merkezi, çocuklar için cezaevine dönüştü. Facebook'ta “Çocukları Özgür Bırakın NAURU” adlı bir hesap açan küçük mülteciler, “Tüm dünyaya sadece bir sayıdan ibaret olmadığımızı göstermek istedik” diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:01 - 13/11/2015 Cuma
Yeni Şafak
BİNLERCE BEĞENİ ALDI


Avustralya'ya yasa dışı yollardan gelen sığınmacıların gönderildiği Nauru Gözaltı Merkezi'nde aileleri ile kalan bir grup çocuk, adadan kurtulmaya çalışıyor. Gözaltı merkezindeki çocuklar seslerini duyurmak için “Çocukları Özgür Bırakın NAURU” (Free the Children NAURU) adlı Facebook hesabı açtı. Nauru'da Facebook hesabı açmak yasak olmasına rağmen, adadan kurtulmak isteyen çocukların açtığı hesaba kısa sürede binlerce beğeni geldi.



ONLARIN DA HAYALİ VAR


Sayfanın kapatılmaması için kimliklerini gizli tutan hesabın yöneticileri, tanımlama bölümüne “Nauru'da mahkum sığınmacı ve mülteci çocukların dünyadaki diğer çocuklarla hayallerini ve umutlarını konuşabilmeleri için paylaşın” notunu koydu. Avustralya Yayın Kurumu'na (ABC) konuşan bir çocuk, “Amacımız, tüm dünyaya unutulmamış çocuklar olduğumuzu ve Nauru'da sadece bir sayıdan ibaret olmadığımızı göstermek” ifadelerini kullandı.



Çocuklara destek yağıyor


Sayfa yöneticisi çocuk, “Biz, herkesin içinde bulunduğumuz durumdan haberdar olmasını istiyoruz. Düşündük ki, bu sayfayı açarsak, birçok insan bizi görüp, bizimle empati kurabilir” dedi. Sayfaya Avustralya ve Yeni Zelanda'dan çok sayıda destek geldi. Yeni Zelanda'dan bir öğretmen “Kalbim, siz ve ailelerinizle birlikte, Allah sizi korusun” diye yazdı.





#Avustralya
#Yeni Zelanda
#Nauru
8 yıl önce