|

Şivesiz güldürmek daha samimi

Gökhan Yılmaz'ın ilk filmi Bol Şans, 19 Ağustos'ta vizyona giriyor. Çekimleri Pehlivanköy'de yapılan filmin Bilal'i Sarp Bozkurt, "Oradaki insanlar nasıl konuşuyorsa öyle konuşmaya çalıştık. Karikatür yapmak istemedik. Samimiyet karikatürle değil gerçekle sağlanıyor" diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 07:17 - 14/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

Yeni kuşak yönetmenlerden Gökhan Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği ilk filmi Bol Şans, 19 Ağustos'ta vizyona girecek. Filmde, Selim Gülgören, Burçin Abdullah, Atıf Emir Benderlioğlu, Sarp Bozkurt, Orhan Eşkin, Semra Dinçer, Onur Şirin, Yusuf Çetin ve Ahmet Baki Kurtuluş yer alıyor. Bol Şans'ın Bilal'i Sarp Bozkurt, "Çok fazla şive kullanmadık. Çünkü oradaki insanlar nasıl konuşuyorsa öyle konuşmaya çalıştık. Karikatür yapmak istemedik. Samimiyet karikatürle değil gerçekle sağlanıyor. Bence dilin ayarında hafif kaçmış olması da samimiyete samimiyet katmış" diyor. Filmin ana hikayesi şöyle: İstanbul'da arkadaşının mekanında şarkıcılık yapan Deniz (Selim Gülgören), babasının ölümü üzerine doğup büyüdüğü köy Pehlivanköy'e geliyor. Cenazeden hemen sonra dönmeyi planlayan Deniz'in yolu Buse (Burçin Abdullah) ile kesişiyor. Önceden babasının işlettiği açık hava sinemasını almak istemesiyle olaylar gelişiyor.



YÖNETMEN BENİ RAHAT BIRAKTI


Bol Şans'ın en eğlenceli karakteri Bilal'i Komedi Dükkanı'ndan tanıdığımız Sarp Bozkurt canlandırıyor. Bozkurt oynadığı karakter için "Bilal'i izlerken son sahneye kadar şunu fark etmiyoruz ki aslında adamın yaşadığı da ağır bir dram. Sadece para üzerien kurulu bir hayat... Bir oyuncu için hem komedi hem de dram olan bir rolü oynamak müthiş bir istek ve deneyimdir. Zor yönleri vardır ama bir bakıma avantajdır. Enine boyuna düşünebileceğiniz bir karakteriniz vardır elinizde. Gerçeğe daha yakındır. Karakterin içini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Bu benim elime geçen çok büyük bir avantajdı. Bilal'in hoşumuza gitmesinin en büyük sebebi de yönetmenimizin beni kendime bırakması. Çünkü ben altı yıldır sadece doğaçlama yaptığım için senaryoya bağlı kalmayı sevmeyen ve beceremeyen biriyim" diyor.



SAMİMİYET GERÇEKLE OLUR


Bozkurt, klasik Trakya ağzından çıkılarak gerçeğe daha yakın bir komedi yaptıklarının altını çiziyor ve şöyle devam ediyor: "Çekimlerden iki hafta önce Pehlivanköy'e gittik, oradaki insanların şivelerini kapmak için. Ancak herkes bizim gibi konuşuyordu. Çok hafif bir şive vardı. Oradaki insanlar nasıl konuşuyorsa öyle konuşmaya çalıştık. Karikatür yapmak istemedik. Samimiyet karikatürle değil gerçekle sağlanıyor. Bence dilin ayarında hafif kaçmış olması da samimiyete samimiyet katmış."



KOMEDİ DÜKKANI MEZUNUYUM


Sarp Bozkurt, Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Resmi anlamda herhangi bir oyunculuk eğitimi yok. Ama aşırı derecede iyi doğaçlama yeteneği var. Bu da onu doğal bir oyuncu yapıyor. Sadece bir jestle, mimikle olayı bitirebiliyor. Olması gerektiğinde değil gerçekten komik olabiliyor. "Oyunculuk eğitimi için Komedi Dükkanı'ndan daha iyi bir okul olamazdı herhalde. Bir anda bin kişinin önüne atılıyorsunuz ve yanınızda Tolga Çevik gibi bir usta var" diyen Bozkurt, Komedi Dükkanı'ndan sonra televizyona bir şey yapmanın kendisi için zor olduğunu ifade ediyor.



KENDİMDEN BESLENİYORUM


Henüz 27 yaşında, daha yolun çok başında olduğunu söyleyen genç oyuncu, "Daha geliştireceğim çok yer var, acele etmiyorum. Olduğum yerden mutluyum. Uzun bir süre komedi devam edecekmiş gibi gözüküyor. Komedi drama göre çok boyutlu bir dal. Komediyi başarılı yapan biri dramı da çok başarılı oynar. Ben çok fazla deneyimleyen bir insan değilim. Genelde insanları izlemek hoşuma gidiyor. Özellikle izleyeyim demiyorum tabi. Ben doğal olan şeyleri seviyorum. Oynadığım karakterin gücüyle kendimi birleştiriyorum. Aslında oyunculukta da kendimden beleniyorum" diyor.



Oyunculukta iştahım kabarık






Bol Şans'ın güzel oyuncusu Burçin Abdullah: "Yönetmenimizin ilk işiydi, onun heyecanı bana da yansıdı. Buse, şu ana kadar oynadığım rollerden çok farklı. Bugüne kadar hep sert projelerde rol aldım. Komedi filmlerinin set ortamı da eğlenceli oluyor. Mesela bu yıl bir filmde daha rol aldım. Beyaz TV'deki futbol yorumcularıyla beraber oynadık. 18 Kasım'da vizyona girecek. Burada da orada da çok eğlendim. Ne kadar farklı rollerde oynarsam o kadar tecrübe kazanırım diye düşünüyorum. Bir korkuda veya gerilimde de oynamak isterim."



#Gökhan Yılmaz
#Bol Şans
#Sarp Bozkurt
#Burçin Abdullah
8 yıl önce