|

Siyah asil kılar beyaz zarafetli

Her dönemin vazgeçilmez iki ana rengi siyah ve beyaz doğru kullanıldığı takdirde şıklık ve zarafeti beraberinde getiriyor. Siz de birkaç kurala uyarak son derece güzel kombinler oluşturabilirsiniz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2016 воскресенье
Güncelleme: 03:57 - 23/01/2016 суббота
Yeni Şafak

Modanın vazgeçilmez renklerinden biri hiç şüphesiz siyah ve beyaz... Her kadının gardırobundan eksik etmemeye çalıştığı bu renkler kimi zaman şık bir davette kimi zaman ise günlük yaşamın koşuşturmasında en sık kullandığımız renklerin başında geliyor. Asaletin ve şıklığın rengi olan siyah,vücudunuzdaki hataları kapatma ve sizi olduğunuzdan daha zayıf gösterme özelliğiyle bilinirken beyaz rengi saflığın ve masumiyetin bir ifadesi olarak karşımıza çıkıyor. Bir de bu iki rengi harmanlayıp yapacağınız kombinler de her dönem olduğu gibi bu dönem de vitrinlerde boy gösteriyor. Bu iki rengi kullanmak kadar bu renklerle kullanılacak ayakkabı, çanta ve aksesuarlar seçimlerine de dikkat etmek gerekiyor. İşte bu iki ana rengi nasıl kullanacağınıza dair işinize yarayacak birkaç ipucu:



Rengi doğru kullanmak elinizde




* Siyah elbisenizde herhangi bir hareket yoksa, yani sade bir elbise tercih ettiyseniz rengarenk ayakkabılar kullanarak şıklığı yakalayabilirsiniz. Örneğin yaz mevsiminde sarı, sonbaharda ise saks mavisi ile güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.


* Uzun siyah bir elbise giymeyi planlıyorsanız kırmızı bir takı ya da kırmızı bir çanta kullanabilirsiniz. Bordo da iyi bir tercih olabilir. Eğer siyah elbisenizde dantel ya da payet detayı varsa ayakkabı ve çanta seçminiz de siyahtan yana olsun.


* Üst bölgeniz daha genişse siyah rengini kullanırken dar giysiler kullanmaktan kaçının. Kalçalarınızı saklmak için de A tipi elbiseleri kullanabilirsiniz. Kalem etekler, kum saati biçimindeki vücutlar için oldukça uygun. Göbeğini kamufle etmek istiyorsanız da göbek kısmınızda hareketli elbiseler tercih etmek iyi bir tercih olacaktır.


* Kalem gibi incecik bedene sahip bayanlar üzerine yapışan streç elbiselerden kaçınmalıdır. Zayıf kadınlar hareketli kumaşları tercih etmelidir.



Kurallara uy, uyumu yakala




* Beyaz en rahat kombinlenen renklerden biri. En çok yazın kullanılan bu renk kışın da kaban ve mantolarda sıkça kendini gösteriyor. Beyazı doğru kullanmak için de birtakım kurallara uymak gerekiyor. Örneğin bol ışık altında içini gösteren beyaz kıyafetlerinizin altına birşeyler giyin. Özellikle ten rengini belli eden tesettür kombinler hoş olmayan bir imaj çizer.


* Pardesü veya feracede beyaz renk tercih ediyorsanız, başörtünüz tamamen beyaz olmamasına özen gösterin.Yine tamamen beyaz bir takım elbise giymişseniz eşarp, çanta ve ayakkabınızda farklı renkler kullanabilirsiniz.


* Beyazın altına siyah ayakkabı giymek istiyorsanız kıyafetinizdeki başka bir parçada siyah bir detayın bulunmasına dikkat edin. Aksesuarlarınızdan birini siyah seçebilirsiniz. Ya da beyaz ağırlıklı kıyafetinizin altına pembe veya metalik gümüş rengi ayakkabılar giyerek renk geçişlerini yumuşatabilirsiniz.


* Beyaz bir etekle spor bir tarz oluşturmak isterseniz kot gömlek giyebilirsiniz.


* Beyaz bir ayakkabınız varsa açık renkli etek veya pardesü giyin. Koyu renklerin altına beyaz ayakkabı giymemeye özen gösterin. Taba renkli deri ayakkabılara şans verin.





#moda
#kıyafet
#giyinme
8 лет назад