|

Sultan Abdülmecid'in mimarı anlatıyor

Tanzimat'ın ilanından sonra İstanbul'da görev alan İngiliz mimar William James Smith'in eserleri kitap oldu. Kültür AŞ'nin yayımladığı "Sultan Abdülmecid'in Bir Mimarı: William James Smith" adlı kitapta, mimarın 1841-1858 arasındaki tasarım ve uygulamaları yakından inceleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 21:44 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Tanzimat'ın ilanından sonra İstanbul'da görev yapan İngiliz mimar William James Smith'in mimari eserleri kitap oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ tarafından yayımlanan "Sultan Abdülmecid'in Bir Mimarı: William James Smith" isimli kitapta, Smith'in 1841-1858 yılları arasındaki tasarım ve uygulamaları yakından inceleniyor.



AZ BİLİNEN ESERLERİNE ODAKLANIYOR


Kitap Edhem Eldem, Afife Batur, Gül Cephanecigil, Seda Kula Say başta olmak üzere çeşitli görsel kültür ve mimarlık tarihi araştırmacılarının makalelerinin derlenmesinden oluşuyor. Bölümlere ayrılan kitapta, 19. yüzyılda Osmanlı başkentinde çalışan yabancı mimarların önde gelenlerinden olduğu halde az bilinen mimarın eserlerine, hikayeleri ve görselleriyle birlikte yer veriliyor.



#Tanzimat
#Sultan Abdülmecid
#William James Smith
7 yıl önce