|

Tarihi fotoğraf: Türkiye Ayasofya'da kılınacak ilk Cuma namazını bekliyor

Türkiye ve İslam dünyası, Ayasofya’da ilk Cuma namazının kılınacağı 24 Temmuz’u büyük bir heyecan ve coşkuyla beklerken tarihi güne hazırlık da sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün bir sürpriz yaparak Ayasofya’yı ziyaret edip o anlara ilişkin fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı.

Haber Merkezi
00:18 - 20/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 07:24 - 20/07/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Önce Ayasofya Camisi’ne giden Erdoğan, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Önce Ayasofya Camisi’ne giden Erdoğan, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
, 24 Temmuz'da kılınacak
ile 86 yıl sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan
'ne geldi. Ayasofya Camisi'nde yaklaşık bir saat kalan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı
ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.



FOTOĞRAF DA PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da eşlik etti. Erdoğan, incelemelerinin ardından Ayasofya Camisi'nden ayrılırken, vatandaşları selamladı. Erdoğan Twitter hesabından da "Ayasofya..." mesajıyla Ayasofya Camisi'nden fotoğraf paylaştı.

TAKSİM CAMİSİ VE AKM'Yİ DE GEZDİ


  • Erdoğan daha sonra yapımı devam Taksim Camisi ile Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camisi'ndeki incelemelerinin ardından, Şubat 2017'de temeli atılan ve bu yıl sonu ibadete açılması planlanan Taksim Camisi'ne geldi. Cami inşaatını gezen ve çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra inşaatı yıl sonunda tamamlanması planlanan yeni AKM'yi gezdi. Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş eşlik etti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Ayasofya Camii
#Cuma namazı
#Taksim Camii
#AKM
4 yıl önce