|

Tek parmakla hayata tutundu

Yüzde 98 engelli olan ve sadece sağ elini kullanabilen 43 yaşındaki Erdal Yalçın, tek parmağıyla yazdığı 17. kitabını okuyucuyla buluşturmaya hazırlanıyor. Kitaplarında engellilerin sesini duyurmaya çalışan Yalçın, "Kitap yazmak, duyguları paylaşmak harika bir duygu. Engelinizden utanmayın, evlere kapanmayın. Herkesin yapabileceği bir şey mutlaka vardır" dedi.

Yeni Şafak
11:04 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 11:17 - 14/08/2018 Salı
AA
Sadece sağ elini kullanabilen 43 yaşındaki Erdal Yalçın, tek parmağıyla hayata tutundu.
Sadece sağ elini kullanabilen 43 yaşındaki Erdal Yalçın, tek parmağıyla hayata tutundu.

Henüz 2 yaşındayken geçirdiği havale sonucu yüzde 98 bedensel engelli olan ve sadece sağ elini kullanabilen Erdal Yalçın, tek parmağıyla 17. kitabını yazıyor. 2004 yılında kitap yazmaya başlayan Yalçın, çeşitli fuar ve kermesler ile İstanbul'un birçok noktasında engeline rağmen kitaplarını tekerlekli sandalyesinde kendisi satıyor. Kitaplarında "umut", "engellilerin yaşam mücadelesi", "azim" gibi birçok konuyu kaleme alan Yalçın, engellilerin sesini duyurmaya çalışıyor.

Engelinizden utanmayın

Küçük yaşlarda özel bir okulda okuma yazma öğrenen Yalçın, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi ön lisans programında eğitimine de devam ediyor. Yalçın, 2004 yılında kitap yazmaya başladığını ve 16 kitap kaleme aldığını anlatarak, üçüncü kitabından sonra sosyal hayatta yer almak için kitaplarını kendisinin satmaya başladığını söyledi. İki sponsorun desteğiyle kitaplarını bastırdığını aktaran Yalçın, "Kitap yazmak, duyguları paylaşmak harika bir duygu. Engelinizden utanmayın, evlere kapanmayın. Herkesin yapabileceği mutlaka bir şey vardır" dedi.


#Erdal Yalçın
#kitap
#tek parmak
6 yıl önce