|

Türk Hat eserleri Polonya'da sergilendi.

Katılım bankacılığında 30 yıllık tecrübesiyle hizmet veren ve sanata katkılarıyla dikkat çeken Albaraka, dünyanın farklı ülkelerinde açtığı hat sergilerine bir yenisini ekledi ve Polonya’da sergi açtı.

Yeni Şafak
09:16 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:19 - 17/03/2016 Perşembe
Diğer

Türkiye'nin ilk katılım bankası Albaraka'nın hat koleksiyonu, Varşova'daki Polonya Eski Eserler Baş Arşivi'nde, Yunus Emre Enstitüsü'nün öncülüğünde açılan sergide, Polonyalı sanatseverlerle buluştu. 3 Mart'ta açılan ve sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, 24 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek. Birbirinden değerli 40 sanatçının eserinin yer aldığı serginin küratörlüğü Prof. Uğur Derman'a ait.



Düzenlediği uluslararası hat yarışmalarının yanısıra dünyanın dört bir yanında açtığı hat sergileri ile de hattın gelişmesi ve tanınmasına önemli katkılarda bulunan Albaraka'nın sanata desteklerinin süreceğini ifade eden Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, “Bugüne kadar hat eserlerinden oluşan koleksiyonumuza ait eserleri Amerika Birleşik Devletleri, Küba, Macaristan gibi dünyanın farklı noktalarında sergiledik. Polonya'da açılan Yunus Emre Enstitüsü sergisi de hat sanatının usta ismi Prof. Uğur Derman küratörlüğünde hayata geçirildi. Hassas bir çalışma sonunda belirlenen eserlerin, devraldığımız kültürel mirasın aynı sorumlulukla gelecek nesillere aktarılması için ilham kaynağı olacağını umut ediyoruz. Ayrıca Polonya tarihinde ilk defa bir hat sergisinin, Albaraka koleksiyonuna ait eserlerle açılıyor olmasından da onur duyduk" diye konuştu.



Varşova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu da açılıştaki konuşmasında, “Ebru, tezhip, hat gibi geleneksel Türk sanatlarını tanıtarak Türklerdeki estetik zevk konusunda Polonyalılara görsel bir şölen sunmak istedik. Geleneksel hat sanatını, yurdumuzun dışında da tanıtmaya vesile olmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.



#albaraka
#sergi
#kültür
8 yıl önce