|

TÜYAP’ta edebiyat şöleni

Kitapsevelerin merakla beklediği fuar mevsimi geldi. Bu yıl 36.kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açtı. 850 yayınevinin katılacağı, yerli ve yabancı pek çok yazarın yer alacağı fuar, tutkunları için adeta bir kitap şölenine dönüşecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:05 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​​Kitapseverlerin her yıl merakla beklediği 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor.
​​Kitapseverlerin her yıl merakla beklediği 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor.
AYŞEMİNE ALİOĞLU

Kitapseverlerin her yıl merakla beklediği 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek İstanbul Kitap Fuarı bu yıl “İyi ki Varsın Edebiyat” diyerek okurları buluşturuyor. 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.

KORE EDEBİYATI MERCEK ALTINDA

Bu yılki “Onur Yazarı” Ayla Kutlu, 5 Kasım Pazar günü “Ayla Kutlu Edebiyatı” başlıklı panele katılacak. Onur Konuğu Ülke olan Kore ise, “İpek Yolu’nun iki Ucu: Türkiye ve Kore” teması kapsamında birçok etkinlik düzenleyecek. Kitapları Korece’den Türkçe ’ye çevrilmiş ve çevrilmek üzere olan yazarlar, okurlarıyla buluşacak. Etkinlikler kapsamında Gri Kardan Adam’ın yazarı Ch’oe Yun ve Kim Ae-ran, Martı Yayınları’ndan çıkan Başka Topraklarda Rüzgâr Sert Eser’in yazarı Son Hong-gyu, Lee Seong-Bok, Chun Yang Hee, Doğan Egmont Yayınları’ndan çıkan Gümüş Somon’un Büyük Yolculuğu’nun yazarı Ahn Do-hyun da yer alacak. Kore ve Türkiye yayıncılarının katılımıyla edebiyat, çeviri, telif alışverişi, çocuk ve gençlik yayıncılığı ve karikatür yayıncılığı üzerine toplantıları gerçekleştirilecek.

ULUSLARARASI BULUŞMA

İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yurt dışından 18 uluslararası yazar ve konuğu ağırlıyor. Bu kapsamda; İstanbul tarihi üzerine yaptığı eseriyle Türkiye’deki okurlarıyla buluşan Bettany Hughes (İngiltere) 4 Kasım Cumartesi, Mattias Göritz’in konuşmacı olarak katılacağı etkinlik 5 Kasım Pazar günü gerçekleşecek. Polisiye edebiyatın önemli ismi İrlandalı yazar Glenn Meade 11 Kasım Cumartesi günü okurlarıyla söyleşerek imza günü düzenleyecek.

ALBAYRAK MEDYA FUARA HAZIR

Albayrak Medya, Derin Ekonomi, Gerçek Hayat, Derin Tarih, Nihayet, Lokma, SkyRoad, Kırmızı Beyaz Bilge Minik ve Bilge Çocuk dergileriyle 12.salondaki standda yer alacak. Fuar kapsamında Albayrak Medya tarafından iki etkinlik düzenlenecek. Gerçek Hayat Dergisi 8 Kasım Çarşamba günü Marmara Salonu’nda “Gerçek Hayattan Kesitler” başlıklı söyleşiye ev sahipliği yapacak. Söyleşide derginin yazarlarından Ersin Çelik okurla buluşacak. 9 Kasım Perşembe günü ise Cins Dergi, İsmail Kılıçarslan, Furkan Çalışkan ve Yusuf Genç’in katılımıyla “Bir İhtimal Var” başlığıyla bir sohbet düzenleyecek. Etkinlik Büyükada Salonu’nda gerçekleşecek.

#TÜYAP
#Albayrak Medya
6 yıl önce