|

tvnet. küresel dünyanın sesiyiz

Türkiye’nin saygın haber kanalı Tvnet, yeni yayın hayatına dinamik bir şekilde giriş yaptı. Kanalın Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, yeni dönemde uluslararası politikayı ve küresel ekonomiyi önceleyen bir yayın içeriğiyle, küresel ağırlıklı bir ekran olacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2015 Pazar
Güncelleme: 19:10 - 24/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Kurulduğu günden beri haber ve programlarındaki sadelik ve dinamizmiyle haber kanalları arasında ayrıcalıklı bir yer edinen Tvnet, yeni yayın dönemine Topkapı'daki yeni binasında girdi. Teknolojik alt yapısından stüdyosuna, görsel dizaynlarından logosuna her şeyiyle yenilenen kanal, yeni programlarını da artık HD kalitesinde izleyicisine ulaştırıyor. “Gerçek haber fark edilendir. İlkeli yayın, gerçek haberciliktir” anlayışıyla yayınlarını sürdüren Tvnet, yeni dönemde program içeriklerinde de oldukça iddialı ve fark oluşturmaya hazır. Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Karagül'ün Yayın Müdürlüğünü İsmail Halis'in Haber Müdürlüğünü ise Serhat İbrahimoğlu'nun yaptığı kanalın yeni dönemdeki iddialı işlerini konuştuk.



GENİŞ AÇIDAN BAKMAK


Teknolojik alt yapısını A'dan Z'ye değiştiren kanalın yayın çizgisi ve vizyonuyla ilgili bilgi veren Tvnet Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, uluslararası politikayı ve küresel ekonomiyi merkeze alan güncel dosyalar ve belgesel haberlerle dünyanın gözü kulağı olacaklarını dile getirdi. Televizyonlardaki iç politikaya mahkum habercilik anlayışından artık herkesin rahatsız olduğuna dikkat çeken Karagül, "İç politikaya mahkum edilmek istenen bir Türkiye olduğu gibi, biraz da iç politikaya mahkum olan, ufku Türkiye'nin göreceli belirsizlik atmosferinde kaybolan ya da sadece o havuzun içerisinden yayın yapmaya çalışan bir televizyon haberciliği kültürü var. Biz bu kültürü küreselleştireceğiz” dedi. Yayın Müdürü İsmail Halis ise bu anlayıştan yola çıkarak Türk televizyonlarında bugüne kadar yayınlanmamış türde küresel politik belgesellere yer vereceklerini belirterek İsrail'in kuruluş yıldönümü olan ve “felaket günü” olarak tanımlanan “nakba”, İran Devrimi ve Araplar- Türkler üzerine hazırlanmış özgün ve ödüllü belgeselleri seyirciyle buluşturacaklarını kaydetti.





Yeni Şafak'ın çağrısı, çağrımızdır


Yeni Şafak Gazetesi'nin teröre ve kamplaşmaya karşı başlattığı “Başka Türkiye Yok” kampanyasının medya ve toplum üzerindeki olumlu sonuçlarına da değinen İsmail Halis, “Bu örnekte gördüğümüz üzere yeni bir söz, yeni bir çağrı, yeni bir ufuk; medyaya bambaşka bir vizyon, bambaşka bir derinlik katabiliyor.





Biz de tam olarak bunu yayında yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Türk medyasını mercek altına alan programlarının da olacağını belirten Halis, Nedret Ersanel ve Avni Özgürel'in hafta içi her gün öğle kuşağında Akıl Odası adlı bir program yapacaklarını anlattı: “Bu programda hem Türk medyası, hem uluslararası medya derinlikli bir şekilde kritik edilecek.





Son olarak Financial Times'ın yapmış olduğu bir haber üzerinden Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye ziyaretini görmüştük. Bunu yapan Times da Erdoğan karşıtı Avrupa medyasının öncülüğünü yapan Le Monde da yakın takibimizde olacak. Tvnet, Londra, Brüksel, Washington'ı gören bir ekran olacak.”



Yurt dışından insan hikayeleri




Tvnet olarak insanı önemsediklerini dile getiren İsmail Halis, Türkiye ve yurt dışından insan hikayeleri üzerinden özel dosyalarla özel haber belgesellerine yer vereceklerini söyledi. Yakın vadede başlatmayı planladıkları iddialı yapımlarla ilgili bilgi veren Halis, haber programlarında pergeli genişleterek Türkiye hinterlandından yayınlar yapacaklarını anlattı: “Bir anlamda Türkiye'nin Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA'yla oluşturduğu vizyonu bizler de yayıncılık ağımıza dahil etmek istiyoruz. Bu kurumların olduğu her ülkede bizler de özel yayınlar, tartışma programları yapacağız. Amacımız, Türkiye'nin kalp coğrafyasının bugününü, geleceğini, derdini, umudunu, ufkunu görebilmek ve gösterebilmek. Bakü, Üsküp, Prizren, Berlin gibi bir çok yerde haftalık programlarımız olacak.”





Televizyon gazeteciliği başlıyor


Tvnet olarak televizyon gazeteciliği ve haber belgeseli temalarını çok önemsediklerini, programlarını da bu iki tema üzerinden şekillendireceklerini belirten İsmail Halis, sözlerine şöyle devam etti: “Televizyon kanallarında klişeler, alışkanlıklar ve ezberler dünyasında bir haber literatürü oluşmuş durumda. Gerçek haberi ve insanı merkez alan bir televizyon gazeteciliğini çok özlüyoruz. Bu özleme son vermek için Tvnet'in yeni stüdyolarında televizyon gazeteciliğini başlatacağız. Yeni yüzler, yeni programlar ve yeni haber belgesellerle televizyon gazeteciliğinin özgün örneklerini vermeyi planlanlıyoruz. Bu bağlamda aralarında Serdar Tuncer, Avni Özgürel, Faruk Aksoy, Alper Altun, Reyhan Baysan ve Ersin Çelik'in olduğu yeni isimlerle izleyicimizin karşısına çıkacağız.”





Ezber bozan işler var


*İbrahim Karagül : Büyük Oyun


* Serdar Tuncer: Başka Şeyler


* Nedret Ersanel - Avni Özgürel: Akıl Odası


*Faruk Aksoy: Karşı Karşıya


*Etyen Mahcupyan – Süleyman Seyfi Öğün: Paspartu


*Alper Altun: Yeni Bir Gün


*Haşmet Babaoğlu – İsmail Kılıçarslan – Selahattin Yusuf: Bize Müsaade


*Mustafa Armağan – Yavuz Bahadıroğlu: Derin Tarih






#tvnet
#tvnet hd
#yeni tvnet
#Tvnet
#Serdar Tuncer
#Avni Özgürel
#Faruk Aksoy
#Alper Altun
#Reyhan Baysan
9 yıl önce