|

Yağlar ve kaslar savaşıyor

Herkes zayıf ve incecik bir bedene sahip olmak ister. Peki zayıflamak isterken sağlıklı olmayı da önemsiyor muyuz? Aslında önemli olan vücut ağırlığının tartıda hafiflemesi değil, verilen kilonun yağlardan kaybedilmesidir. Kilo verildiği halde eğer bel ve kalça bölgesi hala kalınsa o diyette bir yanlışlık var demektir.

Yeni Şafak
09:19 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:28 - 23/01/2016 Cumartesi
IHA

Diyetisyen Mustafa Tilekli, kilo verirken yağ oranlarının ve beden ölçülerinin göz ardı edilmesinin kişinin verdiği kiloları tekrar alacağının habercisi olduğunu söyledi.



Kilo vermenin sadece tartıda görünen toplam kiloya endekslenmiş durumda olduğunu belirten Diyetisyen Mustafa Tilekli, “Sağlıklı olan kaybedilen kilonun yağdan kaybedilmesi ve beden ölçülerinin kiloyla beraber azalmasıdır. Kilo verirken yağ oranlarının ve beden ölçülerinin göz ardı edilmesi kişinin verdiği kiloları tekrar alacağının en büyük habercisidir. Çünkü kişi kilo verdiği halde bel ve kalça bölgesinde herhangi bir incelme gözlemlemiyor, aksine daha çok sarkmalar söz konusuysa bunun en büyük sebeplerinden biri verilen kilonun kas ve sudan ibaret olmasıdır" dedi.



İncelmek için bilimsel olarak hazırlanmış diyetlerin uygulanması gerektiğinin altını çizen Tilekli, “Bununla birlikte kişi düzenli bir egzersiz programına dahil olabilirse gayet rahat sonuçlar alabilir. Ama maalesef herkesin günümüz şartlarında çok düzenli spor yapma şansı olmayabiliyor. Bu durumda kişi diyetine sadık kalacak şekilde sıkılaşma ve incelme uygulamalarını rahatlıkla tercih edebilir. Hepimizin bildiği gibi kaslar yağlara göre daha az hacimde daha fazla ağırlığa sahiptir. Bunun en büyük avantajı kişinin kilosuna göre daha ince ve sıkı yapıda olmasını sağlamasıdır. Ayrıca sıkı ve güçlü kasların yıkılması ve yağlanması çok daha zordur. Vücutta yağlar ve kaslar savaş halindedir. Bu savaşı hangisinin kazanacağı ise bizim elimizde. Bilimsel hazırlanmış bir diyet ile doğru yapılan egzersiz veya uygulamalarla bu savaşın galibi rahatlıkla kaslar olabilir" diye konuştu.

#Diyetisyen Mustafa Tilekli
#diyet
#obez
#obezite
#rejim
#kilo vermek
8 yıl önce