|

Yazar Mehmet Serhan Tayşi anıldı

Eski Millet Yazma Eser Kütüphanesi müdürü yazar Mehmet Serhan Tayşi, Ali Emiri Dersaadet sohbetleri kapsamında düzenlenen programla anıldı.

Yeni Şafak
16:16 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:17 - 7/05/2015 Perşembe
AA
Mehmet Serhan Tayşi anılıyor
Mehmet Serhan Tayşi anılıyor

Kütüphanede düzenlenen etkinlikte konuşan Dersaadet Kültür Platformu Genel Başkanı Mehmet Kamil Berse, Marmara depreminden sonraki restorasyonun ardından Tayşi'nin Millet Kütüphanesi'ni yeniden düzenlediğini hatırlattı.



Kişilerin kıymetinin, yokluğunda anlaşıldığını vurgulayan Berse, "Biz bugün, Mehmet Serhan Tayşi'nin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Millet Kütüphanesi'nde ülkemizin, milletimizin çok önemli eserleri var. Bu eserleri yazmak kadar korumak da önemli. O bakımdan Tayşi'ye şükran borçluyuz" dedi.



Araştırmacı Yazar Süleyman Zeki Bağlan, Tayşi'nin kitaplara büyük merakı ve bağlılığı bulunduğunu anlattı.



Bağlan, "Tayşi'nin, kitaplar için yapamayacağı şey yoktu. İlmi açıdan asla ketum değil, cömertti. Halvetiyye üzerine çok geniş bir koleksiyonu vardı" bilgisini verdi.



Araştırmacı yazar Dursun Gürlek ise Tayşi'nin, dergilerdeki yazılarının kitaplaştırılması gerektiğini vurgulayarak, "Serhan Tayşi Bey, bizleri cezbediyordu. Odasında zaman zaman yaptığımız sohbetler çok kıymetliydi. Hitabeti tatlıydı. Hem bilgi hem üslup hem de ilgi vardı kendisinde. O, bir sohbet şeyhiydi. Vefat haberini alınca en yakın akrabamı yitirmiş gibi yıkıldım" diye konuştu.



Mehmet Serhan Tayşi'nin, 33 yıllık Millet Kütüphanesi memuriyetinde, kütüphaneciliğe katkılarının konuşulduğu programda, dostları, tanıdıkları ve meslektaşları anılarını paylaştı.



Millet Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü'ne 1983'te tayin edilen ve emekliliğine kadar bu görevi sürdüren Tayşi, kütüphaneler, kütüphanecilik, kültür, kitaplar ve tarih konulu makaleler yazdı. Tayşi'nin makaleleri çeşitli dergi ve gazetelerde yayınladı.



Yazar Mehmet Serhan Tayşi, 27 Nisan'da hayatını kaybetti.

#Mehmet Serhan Tayşi
#Millet Yazma Eser Kütüphanesi
#kütüphane
9 yıl önce