|

İstanbul Bayrampaşa Seçim Sonuçları 2023

2023 İstanbul Bayrampaşa seçim sonuçları belli oluyor. Türk vatandaşları, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanıyor. Türkiye il il, ilçe ilçe 2023 seçim sonuçları ve Marmara Bölgesi İstanbul Bayrampaşa seçim sonuçları, oy oranları Yeni Şafak seçim sayfasında canlı olarak yayınlanacak. Saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi bitecek. Seçim yayın yasaklarının bitmesiyle seçim sonuçları, saat 21.00 gibi açıklanmaya başlayacak. 28 Mayıs 2023 İstanbul Bayrampaşa Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranları, il il oy oranları seçim sonucu anlık olarak sayfamızda.

15:42 - 27/05/2023 Cumartesi
Güncelleme: 15:42 - 27/05/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul Bayrampaşa Seçim Sonuçları 2023
İstanbul Bayrampaşa Seçim Sonuçları 2023
28 Mayıs Pazar günü düzenlenecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından
açıklanacak.
na haberimizden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Bayrampaşa Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.


OY NASIL KULLANILIR?

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

  • 18 yaşı doldurmayan kişiler,
  • Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,
  • Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.
  • Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,
  • Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

İstanbul Bayrampaşa Hakkında

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Bayrampaşa ilçesi, şehrin merkezi noktalarından biri olarak önemli bir konuma sahiptir. İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan ilçe, özellikle son yıllarda gelişen alışveriş merkezleri ve ticari faaliyetler ile dikkat çekmektedir.

Bayrampaşa ilçesi, tarihi dokusuyla da öne çıkmaktadır. İlçenin adı, Fatih Sultan Mehmet döneminde halk arasında "Bayram Paşa" olarak anılan ünlü bir vezirden gelmektedir. İlçenin bir diğer önemli tarihi yapısı ise, Osmanlı dönemine ait Bayrampaşa Camii'dir. 1831 yılında inşa edilen cami, ilçenin en eski ve önemli yapılarından biridir.

Bayrampaşa ilçesi, İstanbul'un en işlek yollarından biri olan E-5 Karayolu üzerinde yer almaktadır. İlçede ayrıca bir metro istasyonu da bulunmaktadır. İstanbul Havalimanı'na yaklaşık 30 km uzaklıkta olan Bayrampaşa, şehir içi ulaşımda önemli bir merkez konumundadır.

Güncel nüfus verilerine göre, Bayrampaşa ilçesinin nüfusu yaklaşık 300 bin civarındadır. İlçede birçok farklı kültürden insanlar yaşamaktadır. Bunun yanı sıra, ilçede ticari faaliyetlerin yoğun olması nedeniyle her gün binlerce kişi Bayrampaşa'yı ziyaret etmektedir.

Bayrampaşa ilçesi, İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan önemli bir ilçe olarak öne çıkmaktadır. Tarihi yapıları, alışveriş merkezleri ve ulaşım imkanları ile İstanbul'da yer alan önemli ilçelerden biridir.

YURTDIŞI OYLARIN ETKİSİ NE?

75 ülkede sandık kurulacak. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi 27 Nisan'tan 9 Mayıs'a kadar sürecek. Yurtdışı oyları 2018'de birçok ilde milletvekili dağılımını belirledi. Seçmenin kısıtlı sayıda olduğu illerde bin, 2 bin oyla seçim sonucu değişebiliyor bu noktada yurtdışı oyları da önemli. İllerin toplam seçmen içindeki seçmen oranı neyse oylar da ona göre dağıtılıyor.

2018 GENEL SEÇİMLERİNDE YURTİÇİ VE YURTDIŞI SEÇMEN SAYISI KAÇTI?

2018 Genel Seçimlerinde yurt içi seçmen sayısı 56.322.632, yurt dışı seçmen sayısı ise 3.044.837'dir. Toplam 59.367.469 seçmen bulunmaktaydı. 51.197.959 seçmen tarafından oy kullanıldı.

2018 GENEL SEÇİMLERİNDE ADAY OLAN PARTİLER

Yüksek Seçim Kurulu, 22 Nisan 2018 tarihinde yapılan açıklama ile seçimlere on partinin katılabileceğini ilan etti. 25 Nisan 2018 tarihinde de Hür Dava Partisi'nin itirazını kabul ederek seçime katılabileceğine karar verdi. 20 Mayıs 2018 tarihinde yapılan kura sonucu siyasi parti ve ittifakların oy pusulasındaki yerlerini belirledi. Büyük Birlik Partisi seçime Adalet ve Kalkınma Partisi listelerinden, Demokrat Parti ise İYİ Parti listelerinden gireceğini açıkladı. Bağımsız Türkiye Partisi, 21 Mayıs 2018'de seçime katılmama kararı aldığını duyurdu. Hür Dava Partisi 85, diğerleri 87 seçim bölgesinden katılım sağladI.

2018 genel seçimlerinde AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Vatan Partisi, Hüda- Par yer alıyordu.



#2023 Genel seçimler
#Cumhurbaşkanlığı seçimi
#28. Dönem Milletvekili seçimi
#İstanbul
#Bayrampaşa
1 yıl önce