|

Konya’da hoş sada

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana şehre değer katan birbirinden değerli çok sayıda büyük yatırımı hayata geçirdi. Yapılan hizmetleri geçtiğimiz günlerde “Büyük Düşler, Büyük İşler” başlığıyla değerlendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Önemli olan gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Hamdolsun Konya olarak bu sadayı hep birlikte bırakıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
17:32 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:15 - 26/04/2018 Perşembe
Diğer
Konya BB
Konya BB

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana hayata geçirdikleri yatırım ve projeleri, geçtiğimiz günlerde düzenlediği “Büyük Düşler, Büyük İşler” sloganıyla kamuoyu ile paylaştı.


ÖNEMLİ OLAN GÖKKUBBEDE HOŞ SADA BIRAKMAK

Başkan Akyürek, “Önemli olan gök kubbede hoş bir sada bırakmak. Hamdolsun Konya olarak bu sadayı hep birlikte bırakıyoruz. Bunda bütün teşkilat mensuplarımızın, muhtarlarımızın, dava arkadaşlarımızın ve hemşehrilerimizin payı var, milletvekillerimizin katkısı var. Yüz akı ile bir 14 yılı hep birlikte tamamladık. Cenabı Hak nice hayırlı hizmetlerde hep birlikte olmayı bizlere nasip etsin” diye konuştu.

ULAŞIMDA GÜÇLÜ ŞEHİR KONYA

Doğalgazlı, çevre dostu 180 yeni otobüsü şehre kazandıran Konya Büyükşehir, Türkiye’de elektrikli otobüslerle hizmet almaya başlayan ilk belediye oldu. Alaaddin-Kampüs ve Alaaddin-Adliye hatlarında 12 tanesi katanersiz 72 yeni tramvay hizmete sunuldu.

Büyükşehir, 14 yılda 4 katlı otoparkı hizmete sunarken şehre 92 adet alt ve üst geçit kazandırdı, 45 yeni cadde açtı. 28 ilçeye prestij caddeler kazandıran Büyükşehir, 5 yeni köprülü kavşak ve yaya üst geçidinin yapımına ise devam ediyor.



KÜLTÜR, TURİZM VE TARİH ŞEHRİ KONYA

Bedesten’deki 2 bin 687 restorasyonla birlikte 3 bin 300 tarihi eseri restore eden Konya Büyükşehir Belediyesi; Mevlana Kültür Merkezi, İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi gibi büyük eserler yaptı, Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nda Tarım Müzesi’nin de içinde olduğu büyük bir projeyi yürütüyor. İslam Düşünce Atlası, 28 dilde Mesnevi, Konya Ansiklopedisi gibi 400’e yakın yayın çıkaran Konya Büyükşehir, her Cumartesi sema programları da düzenliyor.



BİLİM VE TEKNOLOJİ ŞEHRİ KONYA

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk TÜBİTAK destekli bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’ni Konya’ya kazandırdı. Konya Bilim Merkezi, bugüne kadar 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi’ni Türkiye’de ilk defa hayata geçiren şehir de yine Konya oldu.


SOSYAL VE ENGELSİZ ŞEHİR KONYA

Sosyal belediyecilikte önemli mesafeler kat eden Konya Büyükşehir Belediyesi, 14 yılda 122 bin aileye Sosyal Kart ile destek oldu. 134 bin öğrenciye eğitim yardımı yapan Büyükşehir, Konya’ya engelsiz tesisler, ulaşım araçları, yürüyüş yolları kazandırdı.



ÇEVRECİ VE YAŞANABİLİR ŞEHİR KONYA

Merkez Atıksu Arıtma Tesisini hayata geçiren Konya Büyükşehir, bu yatırım ile çevre kirliliğinin önüne geçti. Büyükşehir, Türkiye’nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Kompleksi’ne de imza attı.

Konya’nın 50 yıllık içme suyu Mavi Tünel’den gelen kaynak suyu ile garanti altına alınıyor. Bunun yanında Konya, metan gazından elektrik enerjisi üretim tesisi ile de örnek oldu.


YEŞİL İÇİNDE KONYA

Konya Büyükşehir, 10 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 50 metrekareye, Konya’da yeşil alan miktarını ise 60 milyon metrekareye çıkarırken 40 büyük park ile 765 mahalle parkına imza attı.

TARIM ŞEHRİ KONYA

Konya Büyükşehir Belediyesi, 4 yılda KOP destekli 150 tarımsal sulama yatırımı yaparken 72 bin üreticiye toplamda 25 milyon liralık tarımsal destek verdi.

GENÇLİK, SPOR VE EĞİTİMDE ÖNCÜ ŞEHİR KONYA

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan biri 42 bin kişilik Büyükşehir Belediye Stadyumu. UEFA standartlarında inşa edilen stadyum, dünyanın en iyi 5 stadyumundan biri olma özelliğine sahip. Yine 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, Anadolu’nun en büyük spor ve kongre merkezi. Gençlik Merkezi, Medeniyet Okulu, KOMEK, Bilgehaneler, kütüphaneler ve spor yatırımları da diğer hizmetler arasında.


#Konya Büyükşehir Belediyesi
#ekonomi
#yatırım
6 yıl önce