|

iPhone X fiyatı belli oldu-Apple iPhone 8 ve iPhone X fiyatı ve özellikleri için tıkla

Apple tanıtımını gerçekleştirdiği iPhone 8 ve iPhone X modellerinin fiyatını açıkladı. İşte yeni model iPhone fiyatları ve detaylar.

Yeni Şafak
22:37 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 00:29 - 13/09/2017 Çarşamba
Diğer
​iPhone X fiyatı belli oldu-iPhone 8 ve iPhone X fiyatı ne kadar?
​iPhone X fiyatı belli oldu-iPhone 8 ve iPhone X fiyatı ne kadar?

Apple, yeni model iPhone 8 ve iPhone X fiyatlarını açıkladı. Bu akşam düzenlenen Apple özel etkinliğinde yeni ürünler tanıtıldı. En çok merak edilenler ise yeni iPhone serileri oldu. Apple'ın tanıtımını yaptığı iPhone 8 ve iPhone X modellerinin fiyatları da etkinlikte açıklandı. İşte fiyat listesi.


22 Eylül'den itibaren öncelikle ABD'de dağıtımına başlanacak olan iPhone 8'in başlangıç fiyatı 699$, iPhone 8 Plus'ın ise 799$ olarak belirlendi. iPhone 8'in Türkiye'deki başlangıç fiyatının ise 4000 - 4500 TL arasında olması bekleniyor. iPhone X modelinin başlangıç fiyatı ise ABD'de 999 Dolar olarak belirlendi. Türkiye fiyatları kesinleştikten sonra sizlerle paylaşacağız.

İŞTE iPHONE 8 VE iPHONE X ÖZELLİKLERİ
İPhone 8 hakkında bilgiler

Tamamı Cam Tasarım

Bir akıllı telefonun hem önünde hem de arkasında şimdiye kadar kullanılan en dayanıklı cam. Renk uyumlu, havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında alüminyum şerit. Yeni uzay grisi, gümüş ve altın renk seçenekleri.


Suya ve Toza Dayanıklılık

Suya, sıçramalara ve toza dayanıklı. iPhone 8, mikroskobik düzeyde hassas bir mühendislikle suya, sıçramalara ve toza karşı dayanıklıolacak şekilde geliştirildi.


Kablosuz Şarj

Amacımız daima, iPhone’u şarj ve kulaklık kablolarından kurtarıp gerçek anlamda kablosuz bir hale getirmekti. Cam arka yüzeyi ve yerleşik kablosuz şarj sistemiyle iPhone 8, kablosuz bir geleceğe bugünden hazır.


İki Boyut

Yeni 4.7 inç ve 5.5 inç Retina HD ekranlar.

Tasarım

iPhone’u hem dayanıklı cam kullanarak hem de kablosuz şarj edilebilecek şekilde nasıl tasarlarsınız? Yepyeni bir cam türü geliştirerek. Lazerle kaynaklanmış çelik altyapıyla güçlendirip, havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında alüminyum şeritle sağlamlaştırarak. Ve suya dayanıklı olması için en ince ayrıntısına kadar mühendislik süreçlerinden geçirerek.



Bir akıllı telefonda şimdiye kadar kullanılanen dayanıklı cam.

Ön ve arka yüzeyde kullanılan özel cam, yüzde 50 daha fazla derinliğe sahip bir güçlendirme katmanı içeriyor. Ekstra sağlamlık için, yeni çelik altyapının yanı sıra havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında 7000 Serisi alüminyum şerit kullanılıyor. Ve yağ tutmayan kaplama sayesinde parmak izleri ve lekeler kolayca silinebiliyor.

Üç yeni renk. Üç yeni his.

iPhone 8, yepyeni cam yüzeyi ve üç yeni renk seçeneğiyle geliyor: uzay grisi, gümüş ve altın. Altı katmanlı boyama işlemi, hassas tonlara, opak bir görünüme ve zengin renk derinliğine olanak veriyor. Ve iPhone’un rengiyle uyumlu alüminyum şerit, cam yüzeyi estetik bir şekilde tamamlıyor.

Karşınızda AirPower.
2018’de Sizinle

Yeni ve akıllı AirPower, uyumlu iPhone, Apple Watch ve AirPods’unuzu matın herhangi bir yerine koyarak şarj edebilmenizi sağlıyor.

Stereo hoparlörler. Daha yüksek ses, daha fazla detay.

iPhone 8 için yeniden tasarlanan stereo hoparlörler, yüzde 25’e kadar daha yüksek ses ve daha derin bir bas deneyimi sunuyor. Müzik dinlerken, video izlerken ve hoparlörü kullandığınız görüşmelerde ses daha yüksek ve daha zengin duyuluyor.

Gelişmiş güvenlik. Parmaklarınızın ucunda.

Touch ID ile parmak iziniz güvenli bir parolaya dönüşüyor. Touch ID’nizi kullanarak telefonunuzun kilidini açabiliyor ve favori uygulamalarınızın çoğuna giriş yapabiliyorsunuz.

iPhone X hakkında bilgiler

Tasarım ve Ekran

Kasası ve ekranı kesintisiz bir bütün oluşturan, en ince ayrıntısına kadar akıllı bir aygıt nasıl tasarlanır? İlk iPhone’u tasarlarken de bunun cevabını bulmayı hedefledik. Ve iPhone X ile bu hedefimize ulaştık.

En yalın haliyle iPhone.

Kesintisiz bir deneyim sunan kesintisiz bir yüzey için, Ana Ekran düğmesini kaldırdık. Yerine, telefonunuzda gezinmeniz için yepyeni ama aynı zamanda çok tanıdık yollar geliştirdik. Telefonunuzda kolayca gezinmeniz için doğal ve tanıdık hareketler

Ana Ekran

Ekranın altından yukarı doğrutek bir kaydırma hareketiyleAna Ekran’a ulaşın.

Multitasking

Açık olan uygulamalarınızın tümünü görmek için ekranı yukarı kaydırıp kısa bir süre beklemeniz yeterli.

Denetim Merkezi

Kişiselleştirilebilir Denetim Merkezi’ni açmak için ekranı aşağı kaydırın.

Siri

Siri’ye bir soru sormak içinyan düğmeyi basılı tutun.

Küçük boyutlar,
büyük teknolojiler.

TrueDepth kamera sistemi muhteşem fotoğraflar çekmenizi sağlarken aynı zamanda Face ID teknolojisini sunuyor. Ekranın üst kısmındaki minik bir alanda yer alan bu minyatür modül, şimdiye kadar geliştirdiğimiz en gelişmiş teknolojilere ev sahipliği yapıyor.


Karşınızda Super Retina. Bir mühendislik harikası

Super Retina HD ekranda yer alan OLED panel, sıradan OLED panellerden çok farklı. 1.000.000:1 kontrast oranı, yüksek çözünürlük ve parlaklık, geniş renk yelpazesi desteği ve akıllı telefon dünyasında bugüne kadar gördüğünüz en gerçek renkler. Böylesine özelliklerle dolu bir HDR ekranı mümkün kılmak için özel olarak tasarlanan bu OLED panel, aynı zamanda oldukça yüksek olan standartlarımızı da karşılayacak şekilde düşünüldü.

5.8 inçSuper Retina HD ekran
1

2436 × 1125çözünürlük

458 ppi(inç başına piksel)

Her köşesi göz alıcı.


Yenilikçi bir katlama sisteminden ve devre istifleme teknolojisinden yararlanan OLED panel, aygıtın kıvrımlarını takip ederek telefonun en uç köşelerine kadar ulaşıyor. Kenarlarda bozulmayı önlemek ve görüntü kalitesini korumak için, alt piksellere kadar “örtüşme önleme” adı verilen bir tekniği kullanarak her bir piksele ince ayar çekiyor.


Akıllı telefon dünyasında bugüne kadar gördüğünüz en gerçek renkler.

Super Retina HD ekrandaki gelişmiş renk yönetimi sistemi, akıllı telefon dünyasındaki en iyi sistem. Yani içeriğinizin renk modu ister P3 ister sRGB olsun; iPhone X, kullandığınız renk profilini tanıyor ve içeriği otomatik olarak o formatta gösteriyor. Şimdi, en sevdiğiniz yönetmenin veya tasarımcının renklerini tam da onların hayal ettikleri tonlarda görebilirsiniz.

True Tone.

Çok daha rahat bir görüntüleme deneyimi.

True Tone teknolojisi, gelişmiş altı kanallı ortam ışığı sensöründen yararlanarak ekrandaki beyaz dengesini ortamdaki ışığın renk sıcaklığıyla eşleşecek şekilde ayarlıyor. Böylece ekrandaki görüntüler kağıt üzerindeymişçesine doğal duruyor ve gözü de daha az yoruyor.


HDR videolar.
Şimdi iPhone’da ilk kez gösterimde.
iPhone X, gerçek anlamıyla Yüksek Dinamik Aralık (HDR) özellikli bir ekrana sahip. Filmleri ve TV programlarını Dolby Vision ve HDR10 formatında izleyebilirsiniz. HDR fotoğraflarınızı daha muhteşem bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Üstelik şimdi iTunes, Netflix ve diğer içerik sağlayıcıların sunduğu HDR içeriklerin de tadını çıkarabilirsiniz.

Bir akıllı telefonda şimdiye kadar kullanılan en dayanıklı cam.

Ön ve arka yüzeyi tamamen kaplayan cam, yüzde 50 daha fazla derinliğe sahip olan güçlendirme katmanıyla şimdiye kadar tasarladığımız en güçlü cam olma özelliğini taşıyor. Yedi katmanlı boyama işlemi hassas tonlara ve opak bir görünüme olanak verirken, yansıtıcı optik katman ise renklerin çok daha iyi görünmesini sağlıyor. Ve yağ tutmayan kaplama sayesinde parmak izleri ve lekeler kolayca silinebiliyor.

Kablosuz bir dünya için kablosuz şarj.
Amacımız daima, iPhone’u şarj ve kulaklık kablolarından kurtarıp gerçek anlamda kablosuz bir aygıt haline getirmekti. Cam arka yüzeyi ve yerleşik kablosuz şarj sistemiyle iPhone X, kablosuz bir geleceğe bugünden hazır.
Apple tasarımı çok özel bir paslanmaz çelik.

iPhone X’un çevresini saran ve tasarımına güç katan paslanmaz çelik şerit; Apple imzalı, son derece dayanıklı, daha saf, göz alıcı parlaklıkta, çok özel bir alaşım. Uzay grisi rengini elde etmek için ise, paslanmaz çelik şeridin rengini camın rengiyle tam olarak eşleştirmeye yarayan ve “fiziksel buhar biriktirme” adı verilen teknikten yararlanıyoruz.

Suya, sıçramalara ve toza dayanıklı.
iPhone X, mikroskobik düzeyde hassas bir mühendislikle suya, sıçramalara ve toza karşı dayanıklı olacak şekilde geliştirildi.
#Apple
#iPhone
#iPhone X
#iPhone 8
#iPhone fiyatları
#iPhone 8 fiyatı
#iPhone X fiyatı
7 yıl önce