|

AK Parti'de sürpriz isimler aday olabilir

21 Mayıs'ta sona erecek olan milletvekili aday listelerinin YSK'ya tesliminden önce AK Parti'de yoğun mesai devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve üst kurulun sürdürdüğü çalışmalarda aday adaylığı başvurusu yapmayan sürpriz isimlerin de aday olabileceği belirtildi.

Yeni Şafak
09:12 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:21 - 17/05/2018 Perşembe
Diğer
AK Parti'de aday adaylarının başvuruları değerlendiriliyor
AK Parti'de aday adaylarının başvuruları değerlendiriliyor

AK Parti, 24 Haziran için milletvekili adaylarını belirlemek için hummalı bir çalışma yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst kurul listeler üzerinde çalışmalarına başladı.

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edileceği 21 Mayıs tarihe kadar AK Parti'de kurul çalışmaları sürecek. Alt komisyonda yapılan değerlendirmelerden başarılı çıkan 2 bin 100 isim üst kurulunun önüne getirilecek.

Sürpriz isimler aday olabilir

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Üst kurulda alt komisyonların hazırladığı raporlar ve temayül sonuçları da gözden geçirilecek. Adaylık başvurusu yapmayan sürpriz isimlerin de 600 kişilik listede yer alması bekleniyor.

BBP'lilerin listesi de belli olacak

Cumhur İttifakı’na destek veren BBP’li isimlere ayrılacak kontenjan da bu liste ile belirlenecek. 25 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek etkinlikle hem adaylar tanıtılacak hem de seçim beyannamesi kamuoyu ile paylaşılacak.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#AK Parti
#milletvekili adayı
#seçim 2018
6 yıl önce