|

Bahçeli startı Sivas’tan veriyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimleri için sahaya Kurtuluş Savaşı’nın önemli bir adresinden çıkıyor. Salon toplantıları formatında gerçekleşecek seçim maratonunun ilk halkası bugün Sivas’ta gerçekleşecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:43 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Bahçeli, 24 Haziran seçimleri için 5 ilde "24 Haziran Yeni Bir Doğuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Neden, Nasıl" temalı bölge istişare toplantıları yapacak. Bahçeli bu toplantıların ilk ayağını milli mücadele döneminin sembol şehirlerinden Sivas'ta yapacak. Sivas'ın ardından Bahçeli, bu hafta sonuna kadar Kayseri, Konya, Bursa ve İzmir'de bölgedeki teşkilatlar ve milletvekili adayları ile biraraya gelecek.

TBMM'DE ÇOĞUNLUK

Bahçeli, bu toplantılarda cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin detaylarını anlatacak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a oy verilmesini isteyecek. Yeni hükümet sistemi sayesinde devlet ile milletin bütünleşeceği, milli şuur ve egemenliğin siyasetin tek belirleyicisi olacağını anlatacak.

Bunun için TBMM'de Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu sağlaması gerektiğini anlatacak. Bahçeli, açık hava toplantılarının yanı sıra Ramazan Bayramı'nın ardından açık hava toplantıları şeklinde 19 Haziran'da Samsun, 21 Haziran'da Adana ve 23 Haziran'da Ankara'da temalı bölge mitingleri yapacak.

#Devlet Bahçeli
#MHP
#Sivas
6 yıl önce