Binali Yıldırım Batı'nın Kılıçdaroğlu ile yakınlaşma nedenini açıkladı: Sömürdükleri ülkeler uyansın istemedikleri için Erdoğan'a karşılar

22:16, 09/05/2023, SalıG: Güncelleme: 23:14, 09/05/2023, Salı
Yeni Şafak
Binali Yıldırım Batı'nın Kılıçdaroğlu ile yakınlaşma nedenini açıkladı: Sömürdükleri ülkeler uyansın istemedikleri için Erdoğan'a karşılar
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 14 Mayıs seçimlerinin önemini açıklarken Batı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alma sebeplerini anlattı. ABD Başkanı Biden ve PKK'lıların birer birer Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaklaştığını belirten Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulunda yaptığı açıklamalarla küresel ülkelerin canını sıktığını söyledi. Yıldırım, "Sömürdükleri ülkelerin uyanmasını istemiyorlar. Bu onların canını sıkıyor. Son 10 yılda yurt dışında bir tavır değişikliği yaşandı" şeklinde konuştu.


AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin önemini anlatan Yıldırım, "Bu seçimi diğerlerinden ayıran en önemli özellik, bu seçimin Türkiye dışında başka ülkeler veya terör grupları tarafından milletimiz ve seçmenimizden daha fazla önemseniyor diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdarolu'nun adaylığının açıklanmasından sonra PKK'nın dağ kadrolarının birer birer konuşmaya başladığını söyleyen Yıldırım, "Onlardan iki yıl önce de Biden bir açıklama yapmıştı. Tayyip Erdoğan'ı darbeyle, toplumsal olaylarla indirmek mümkün olmadı bu sefer muhalefetle bir olup düşüreceğiz dedi. Dünyada birçok yayın grubu da sistematik bir kampanya başlattı." ifadelerini kullandı.

Sömürdükleri ülkelerin uyanmasını istemiyorlar

Batı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi istediğine değinen Yıldırım, "Tayyip Erdoğan'ın seçimi kaybetmesi onları neden ilgilendiriyor. Dünyada lider kalmadı.
Tayyip Erdoğan küresel haksızlıklara BM'de 195 ülkenin başkanlığında 'daha adil bir BM yapısı mümkündür, Dünya 5'ten büyüktür' diyerek haykırmıştır.
Bunlar küresel ülkelerin canını sıkıyor. Sömürdükleri ülkelerin uyanmasını istemiyorlar. Bu onların canını sıkıyor. Son 10 yılda yurt dışında bir tavır değişikliği yaşandı." dedi.




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026