|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi mesajlar

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından Huber Köşkü'nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimlerin gayriresmi sonuçları belli oldu. Buna göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti." dedi."Seçimlerin ülkemizin her yerinde büyük bir olgunlukla tamamlanmış olmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Türkiye yüzde 90'lara yaklaşan seçimlere katılım oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir" vurgusunu yaptı.

Yeni Şafak
22:31 - 24/06/2018 الأحد
Güncelleme: 23:22 - 24/06/2018 الأحد
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nde açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nde tarihi mesajlar verdi.


"24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum." diyen Erdoğan, "
Seçimlerin gayriresmi sonuçları belli oldu. Buna göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti.
" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Milletimiz şahsımıza Cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tebliğ etti. Cumhur İttifakı'na da çoğunluğu vermek suretiyle yasama noktasında da çok büyük sorumluluk verdi. Vatandaşlık görevini oy kullanarak yerine getiren herkese teşekkür ediyorum. Şahsıma ve partimize oy vrenlere şükranlarımı sunuyorum. Tabi bunun yanı sıra tüm yurtdışında oy kullanan kardeşlerime de oy kullandıkları için şükranlarımı sunuyorum. Bugün Türkiye'nin tamamına özgür iradesiyle sandığa gitmiş, oyunu kullanmış kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır. Seçime katılan tüm adayları tebrik ediyorum. Hiç kimsenin kendi başarısızlığını gizlemek için seç,m sonuçlarına gölge düşürmeyeceğini ümit ediyorum. Milletimizin önemli bir mesajı bu sonuçlar ve mesaj gayet açıktır; Türkiye yüzde 90'lara katılan bir oranla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Kendi ülkelerindeki seçimlerde yüzde 50'yi geçmeyen sonuçları demokratik kabul edip ülkemize şaşı bakanları bu seçim sonuçlarını doğru okumaya davet ediyorum.

"Milletimiz bir istikamet gösterdi..."

YSK'dan il ve ilçe seçim kurullarına kadar herkese teşekkür ediyorum. Bizler sonuçlar nedeniyle arayan ve aramak istediğini haber eden tüm devlet başkanı dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Milletimiz bir istikamet gösterdi, bundan sonra hem Cumhurbaşkanlığı ile hem de Meclis ile daha sıkı bir çalışma dönemi gelmiştir. Kırgınlıkları bırakıp tüm kurum ve kuralları ile demokrasiye bağlılığımızı, hak ve özgürlükleri deliştirme noktasındaki kararlılığımızı sürdüreceğiz.

"16 yılda yaptığımız mücadeleden geriye dönüş olmayacak"

Her fırsatta verdiğim şu sözü bir kez daha hatırlatmak istiyorum; geçtiğimiz 16 yılda yaptığımız mücadeleden geriye gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Türkiye'nin her alanda daha da ileri gitmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin hayat biçiminden ya da farklılığından dolayı horlanmasına, hayat biçiminin kısıtlanmasına asla fırsat vermeyeceğiz.

"2023 hedeflerine ulaştırma hedefindeyiz"

Milletimizden aldığımız bu destekle ülkemizin içinde ve dışında ülkemizi zor sokmak isteyen herkese karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni yönetim sistemi de bugün itibariyle fiilen hayat geçti. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırma hedefindeyiz. Milletimize taahhüt ettiğimiz projelerin her birini titizlikle takip edecek ve sonuçladıracağız.

"İleriye gitmek için mücadeleyi sürdüreceğiz"

Şu sözü yeniden hatırlatmak istiyorum: Darbeciler, siyasi ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerle getirdiğimiz noktadan geriye gidiş olmayacaktır. Daha ileriye gitmek için mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu ülkede kimsenin inancı, hayat biçimi ve kökeninden horlanmasına, haklarının kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz.

Milletimizin bize verdiği ülkeyi yönetme emanetini canımızdan öne tutarak mücadele etmeye devam edeceğiz.

Rabbim milletimizi ve ülkemizin yar ve yardımcısı olsun. Kalın sağlıcakla."

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Seçim
#2018
٪d سنوات قبل