|

Faiz kötülüğün anası babası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz oranlarının indirilmesi çağrısını yineleyerek, “24 Haziran’dan sonra bunun şekli de oranı da çok daha farklı bir şekilde gelişecek. Çünkü ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüğün anası babası olarak görüyorum” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:10 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Tatlıdil Forumu’nun ardından eşi Emine Erdoğan ile konaklayacağı konaklayacağı otele geçti. Bu sırada, otelin önünde bekleyen Türk vatandaşlarının sevgi gösterisinde bulunmaları ve “Başkan buraya” tezahüratları üzerine vatandaşların yanına giden Erdoğan, herkesi selamladı. Selamlama sırasında vatandaşlar, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Şehitler olmaz vatan bölünmez” ve İşte ordu, işte komutan” şeklinde tezahüratlarda bulundu. Erdoğan bazı vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğrafçektirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Tatlıdil Forumu’nun ardından eşi Emine Erdoğan ile konaklayacağı konaklayacağı otele geçti. Bu sırada, otelin önünde bekleyen Türk vatandaşlarının sevgi gösterisinde bulunmaları ve “Başkan buraya” tezahüratları üzerine vatandaşların yanına giden Erdoğan, herkesi selamladı. Selamlama sırasında vatandaşlar, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Şehitler olmaz vatan bölünmez” ve İşte ordu, işte komutan” şeklinde tezahüratlarda bulundu. Erdoğan bazı vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğrafçektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran’dan sonra faizle farklı şekilde mücadele edeceklerini belirterek, “Faizi her türlü kötülüğün anası babası görüyorum” dedi. Erdoğan, Bahçeli’nin af önerisiyle ilgili de, ‘Şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af önerisinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi tabi kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok’ dedi.

24 HAZİRAN’DAN SONRA FARKLI GELİŞECEK

İngiltere ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, faiz indirimi konusundaki bir soruya ise, “Benim faiz konusundaki kanaatlerimi biliyorsunuz. Oluyor, olacak, hele hele 24 Haziran’dan sonra bunun şekli de, bunun oranı da çok daha farklı şekilde gelişecek. Çünkü ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüğün anası babası olarak görüyorum” dedi.

KIBRIS’TA SON DURUMU GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ziyaretim sırasında 15 Mayıs Kraliçe Elizabeth ile bir araya geleceğiz. Ayrıca Başbakan Theresa May ile aynı gün görüşmelerimiz olacak. Ekonomi, güvenlik savunma ve bunun yanında terörle mücadele iki ülke için de öncelik taşıyan alanlar. İki garantör ülke olarak Kıbrıs ile ilgili son durumu gözden geçirecek, Avrupa’daki gelişmeleri değerlendireceğiz. Bölgemizdeki güncel gelişmeleri de ele alma fırsatını bulacağız” şeklinde konuştu.

MÜNBİÇ’İ TERK ETSİNLER

Terörle mücadele konusunda ise Erdoğan, “Biz terör örgütüyle mücadelemizi verdik, veriyoruz. Afrin bunun en güzel örneğiydi. Cerablus bunun en güzel örneğiydi. Tabi ardından bizim Tel Rıfat, Münbiç sorunumuz var. Bu konuda Dışişleri Bakanımızın, ABD Dışişleri Bakanı ile görüşmeleri olacak. Eğer verdikleri sözü de tutarlarsa o zaman Münbiç’de de PYD YPG’nin orayı terk etmesini istiyoruz” dedi.

UÇAKTAN SESLENDİ

Londra’ya inişinin ardından uçaktan bağlandığı ve Belçika’da gerçekleştirilen AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi toplantısında ise “Sandıklara çok iyi hakim olmamız lazım” mesajı verdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Şu anda 24 Haziran seçimlerine 41 gün kaldı. Tabii ki Avrupa’da oy kullanma vesaire çok daha farklı günlerde başlayacak fakat bütün bunlarla beraber malum bir final toplantımızı da vakit olursa 20 Mayısta Bosna-Hersek’te büyükçe bir kapalı spor salonunda yapacağız.

SANDIĞA HAKİM OLUN

Orada 24 Haziran’ın ön heyecanını, ön hazırlıklarını sizinle beraber paylaşacağım fakat bu kalan 41 günü çok çok iyi değerlendirmemiz lazım. Öncelikle tüm seçmen kardeşlerimiz sandıklara taşımada çok başarılı olmamız lazım. 24 Haziran seçimleri malum bir kırılma noktasıdır ve eğer bugün Batı bundan çok çok rahatsız oluyorsa bunun, Türkiye’nin güçlenmesinden endişe ettiklerinden olduğunu bilmeniz gerekir.”

15 Temmuz dayanışmasını unutmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra’da Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’nun kapanışında yaptığı konuşmada “Terörle mücadele alanında aldığımız önlemlerle kendi halkımız yanında Avrupa’nın ve tüm dünyanın güvenliğini de sağlıyoruz” dedi. İki ülkeyi biribirine yakınlaştıran olaylardan birinin ise Birleşik Krallık’ın FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ile gösterdiği samimi dayanışma olduğunu kaydeden Erdoğan, “Ülkemizle sergilenen dayanışmayı asla unutmayacağız. Böylece Birleşik Krallık 15 Temmuz sonrasında müttefikliğimizin ve stratejik ortaklığımızın yanı sıra gerçek bir dost olduğunu gösterdi” açıklamasını yaptı.

Meclis’e bile gelmeyenlerle yürüyemeyiz

Londra’ya uçmadan önce milletvekili adaylığı seçimine değinen Erdoğan, “Biz hücre yenilemesini siyasette başaran bir partisiyiz. Bir defa biz siyasette kadroyu Ankara’ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz. Böyle bir şey olmaz. Yani siyasette milletvekilliği sorumluluğunu üstlenmiş olan arkadaşlarımız bir defa kesinlikle bu işin hakkını dört dörtlük vermeli. Ankara’ya taşınıp, Ankara’da da meclise bile doğru dürüst gelmeyen bir ekiple, kadroyla yürümek böyle bir şeyi düşünmüyoruz” dedi.


  • Kudüs Filistin’in başkentidir
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’deki Büyükelçiğini bugün Kudüs’e taşıyacak olan ABD’ye iki ayrı açıklamayla sert tepki gösterdi. İlk olarak İngiliz BBC’nin Arapça yayınına konuşan Erdoğan, İsrail’in Suriye’de gereksiz saldırganlığını eleştirdi. Erdoğan, “Trump’ın ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşıması büyük bir hata” dedi. Dün akşam saatlerinde de Londra’daki TÜRKEN Vakfı’nda konuşan Erdoğan bir kez daha ABD’yi eleştirdi. Erdoğan şunları kaydetti: ABD, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır. Başta Amerika olmak üzere Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarmış. Ne olarak tanırsanız tanıyın. BM’de bunun oylaması yapıldı. Kudüs, hele hele Doğu Kudüs, Filistin’in başkentidir. Bunu İslam dünyası olarak biz böyle biliyoruz.”
#İngiltere
#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
#Filistin
6 yıl önce