Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı: 'Kaybedecek nesi kaldı ki'

15:42, 16/05/2023, SalıG: Güncelleme: 17:31, 16/05/2023, Salı
Yeni Şafak
Fatih Portakal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı: 'Kaybedecek nesi kaldı ki'
Fatih Portakal - Kemal Kılıçdaroğlu

Muhalif gazeteci ve sunucu Fatih Portakal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararsız seçmeni etkileyebilmesi için CHP Genel Başkanlığından istifa etmesi gerektiğini belirtti. Portakal bu hamleyle seçmenin Kılıçdaroğlu'nu "Kaybedecek nesi kaldı ki?", "Mücadelesini verdi” şeklinde anacağını öne sürdü.

14 Mayıs seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte, Türkiye, tekrardan sandığa gidecek. 28 Mayıs tarihinde yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun hamleleri merak konusu oldu.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen muhalif medya mensubu Fatih Portakal, 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından Millet İttifakı'nın ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hezimeti sonrası dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabı Twitter'dan bir paylaşım yapan Portakal, Kılıçdaroğlu'na seslendi.

28 Mayıs’ta seçime öyle girsin

Portakal, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmesini talep etti. Kılıçdaroğlu'nun kararsız seçmeni ancak bu şekilde etkileyebileceğini dile getiren Fatih Portakal,
"En kısa zamanda CHP genel başkanlığını bırakıp bağsız ve bağlantısız olduğunu açıklasın. 28 Mayıs’ta seçime öyle girsin"
ifadelerini kullandı.

'CHP’nin başında zaten durmaması gerekir'

Fatih Portakal'ın paylaşımı şöyle:
"Kılıçdaroğlu “inanıyorum…” diyerek yıkılmadım ayaktayım mesajı verdi. Yerinde bir hareket. Kendisine daha yerinde ve etkili olacak bir önerim var. En kısa zamanda CHP genel başkanlığını bırakıp bağsız ve bağlantısız olduğunu açıklasın. 28 Mayıs’ta seçime öyle girsin. Zaten kazansa partisini bırakmak zorunda kalacaktı. Kaybettiğinde CHP’nin başında zaten durmaması gerekir. Hem yaş hem olası yenilgiye uğramış bir lider olarak partiyi yönetmesi mümkün olmayacaktır. Kararsız seçmeni bu şekilde etkileyebilir, insanları sandığa tekrar çekebilir. Kaybedecek nesi kaldı ki? “Mücadelesini verdi” diye anacaktır insanlar…"


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026