|

Seçim 2019 | Edirne Yerel Seçim ve Meclis Seçimi Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Edirne Seçim Sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019'da seçim sonuçlarında hangi partiler öne geçti Edirne ilinde partilerin oy oranları ve sandık sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları. Edirne Yerel seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
21:39 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 10:35 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Edirne seçim sonuçları.
Edirne seçim sonuçları.

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Edirne ili ve ilçelerinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Edirne seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Edirne ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği Edirne ili ve ilçelerinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Edirne yerel seçim sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları sayfamız.

EDİRNE

Edirne, Türkiye Cumhuriyeti'nin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında yer alan, doğuda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyde Çanakkale ve Ege Denizi, batıda Evros (Yunanistan) ve kuzeyde Hasköy (Bulgaristan) ile çevrili ildir.

Edirne'nin nüfusu 411.528'dir. (2018)

Edirne ilinin geneli düzlük olup il sınırları içerisindeki herhangi bir yükselti 500 metreyi aşmadığı için ilde dağ bulunmamaktadır. Korudağ Edirne'de bilinmesine rağmen bu yanlış bir bilgidir. %25'i ormanlık olan ve topraklarının %57'sinde tarım yapılan ilin en önemli akarsuyu, Karaağaç hariç olmak üzere Türk-Yunan sınırını çizen Meriç'tir.

İlin iklimi güneyden kuzeye doğru çıkıldıkça sertleşir; Ege Denizi'ne kıyısı olan güney kesiminde daha çok ılıman Akdeniz iklimi yaşanırken il merkezinin de bulunduğu kuzey kesiminde sert kışlarıyla kendini gösteren karasal iklim hâkimdir.

#Edirne Seçim sonuçları
#Edirne seçim sonuçları 2019
#Edirne meclis seçim sonuçları 2019
#yerel seçim Edirne 2019
#seçim sonuçları Edirne
#Edirne yerel seçim sonuçları
#Edirne yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce