|

Terörü bitirdi daha ne olsun!

Kurtuluş Savaşı’nın gazi şehri, ‘terörü bitiren’ Erdoğan’ın 24 Haziran’da seçileceğinden emin. Gaziantepliler, bu seçimle Türkiye’nin temellerinin yeniden atılacağını söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2018 Pazar
Güncelleme: 02:56 - 3/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Mustafa Kadife - Necmiye Kadife
Mustafa Kadife - Necmiye Kadife

24 Haziran seçimleri yaklaşırken Kahramanmaraş’ın ardından geldiğimiz Gaziantep’te sokağın nabzını tuttuk. Güneydoğu’nun ekonomik yönden en gelişmiş şehrinde vatandaşlar seçimlere ilişkin görüşlerini Yeni Şafak ve TvNet ekibiyle paylaştı. Gaziantep’in 24 Haziran’a hazır olduğunu söyleyen Yaşar Karagöz, “Sevdiğimiz adam kazansın istiyoruz, o da Cumhurbaşkanımız Erdoğan. Merhametli, konuşmasını biliyor. Türkiye’de terörü bitirdi, artık rahat rahat sokakta gezebiliyoruz. Ayrıca istediğimiz hastaneye gidebiliyoruz. Özel hastanelerde bile az bir ücret vererek muayene olabiliyoruz” dedi.


TÜRKİYE’NİN ÇITASI YÜKSELDİ

Sandığa çocuklarının geleceği için gideceğini söyleyen Mustafa Karadağ ise “2002 yılından önceki hayat şartlarına ve şimdiki hayat şartlarına bakıyorum, oyumu Erdoğan’a vereceğim. Oklar nereden geliyorsa tehlike oradan geliyor demektir. Hedef de Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır. Afrin’e girdiği, terör örgütleri ile mücadele ettiği, Türkiye’nin çıtasını yükselttiği için Erdoğan. Yeni sistemin başında kesinlikle Erdoğan olmalı. Türkiye’nin temelleri 24 Haziran’da yeniden atılacak onun için de en iyi isim Erdoğan. Seçimlerde AK Parti-MHP birlikteliğinde güzel sonuçlar çıkacak” yorumunda bulundu. Türkiye’nin üzerinde oyunlar oynandığını kaydeden İsa Avşar da, “Abdülhamid’i yıktıkları gibi Erdoğan’ı da yıkmayı planlıyorlar. Erdoğan düştüğü zaman Suriye ve Irak’tan da daha beter olacağız, millet bunu bilmiyor. Erdoğan’ı düşürmelerine fırsat vermeyeceğiz, bunu 15 Temmuz’da kanıtladık. 24 Haziran’da da kanıtlayacağız” dedi.


YİNE BİRİNCİ PARTİ OLUR

Bakır ustası Fikret Yılmaz, “Cumhur İttifakı daha ağır basıyor. Erdoğan gördüklerimiz arasında Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi liderlerden biri. Gaziantep’te AK Parti birinci çıkar” derken, Ramazan Çaldıran ise “Oyum Erdoğan’a. Diğer adayları küçümsediğimiz için değil, İslam aleminin onurunu muhafaza etmek adına Erdoğan’ın arkasındayız.


Yeryüzünde 58 İslam ülkesi var ama dünya Müslümanlarının liderliğini yapacak böyle bir lider yoktur. Zor dönemde Bahçeli’nin desteğini de takdirle karşılıyoruz. Seçimlerde halkımızın sağduyusuna inanıyorum. Memleket için faydalı olan, hainlerle işbirliği yapmayan kimse halk onu tercih edecektir” değerlendirmesi yaptı.


NESİLLERİN GELECEĞİ

Erdoğan’ın yeniden seçileceğini kaydeden Mustafa Kadife ise şunları söyledi: “Erdoğan’dan başka bir lider tanımam. Görmüş olduğumuz hizmetleri hiçbir aday yapamaz. Erdoğan yeniden seçilecek ve ülkeyi 2023, 2071 hedeflerine taşıyacak. İyi çalışmalara imza attı. Sağlıkta devrim yaptı. Yeni yetişen nesiller için gelecek vâdediyor. Dış güçlerin hepsine karşı dimdik ayakta.” 24 Haziran’da AK Parti’yi destekleyeceğini söyleyen Necmiye Kadife de, “Ülkemiz iyi yerlere gidiyor ve daha da iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Erdoğan, benim gördüğüm en iyi lider; din, dil, ırk ayrımı yok. Sonuna kadar AK Parti” şeklinde konuştu. Tercihinin Muharrem İnce’den yana olacağını kaydeden Hüseyin Aydın ise “Gençlerle ilgili düşüncelerini detaylı bir şekilde anlatıyor. Erdoğan’ın ilimize yatırımları oldu. Ben çiftçi çocuğuyum. Çiftçilere destek veriyor ama yeterli olmuyor” yorumu yaptı. Ahmet Şahin, şuan için kararsız olduğunu belirterek ekledi: “Erdoğan daha ağır basıyor. Seçimlerde biz engellilere sağlanan kolaylıktan memnunuz. Bir engel daha ortadan kalktı...”


Evimizi yıkamazlar

AK Parti ile Türkiye’nin büyüdüğünü söyleyen Murat Ay, “Bu zamana kadar yapılan yatırımları, hizmetleri görmezden gelemiyoruz. Ben diyaliz hastasıyım. Önceden diyaliz tedavisi için şehir dışına gidiyorlarmış. Şimdi ben kendi şehrimde servis alıyorum. Gelip evimden alıyorlar. Erdoğan dünya lideri. Rakiplerinin konuşmaları hikaye gibi geliyor. ‘Sarayı yıkacağım’ diyorlar. O bizim evimiz siz nereye yıkıyorsunuz? İlk turda bu iş biter” dedi. Şükran Bağcı’nın görüşleri ise şöyle: “16 yıl öncesi ile şimdiki zaman arasında çok şey değişti. 16 yıl önce hiçbir şey yoktu. Eczaneye gidiyorduk ilaç yoktu. Şimdi hastanelere rahatça gidebiliyoruz, ilaçlarımızı anında alabiliyoruz. Erdoğan dik duruşlu mert bir lider. Gönlümüzde yatan lider Erdoğan.”


Oyum lambaya

‘Oyunu lambaya vereceğini’ vurgulayan Sıdıka Sağlam, “Çünkü Erdoğan’ı çok seviyorum. Her zaman arkamızda olduğu için kadın haklarını savunduğu için seviyoruz. Fakirlere, yetimlere , yaşlılara baston oldu” dedi. Genç seçmenlerden Anıl Mehmet ise oyunu CHP’nin adayı Muharrem İnce’den yana kullanacağını belirterek, “İnce ile bir değişimin şart olduğunu düşünüyorum. Benim adayım Kılıçdaroğlu değil Muharrem İnce” dedi. Tercihinin Meral Akşener’den yana olacağını bildiren Tuğba Korkmaz da “Artık yıllardır devletin başındaki insanlar erkek, bu yıl devletin başına kadın gelmeli. Bu devlet bir kadın tarafından yönetilmeli” yorumu yaptı.

#Gaziantep
#Seçim
6 yıl önce