|

SMS ile e-Devlet soy ağacı sorgulama! Adım adım soy ağacı sorgulama

e-Devlet girişi yaparak SMS ile soyağacı sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Geçtiğimiz hafta yayına alınan ancak aşırı yoğunluk nedeniyle kapatılan sistem yeniden aktif edildi. Kişiler e-Devlet girişi yaparak SMS onayının ardından soy ağacını sorgulayabileceksiniz.

Yeni Şafak
08:57 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:15 - 15/02/2018 Perşembe
Diğer
e-Devlet ile soy ağacı sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz.
e-Devlet ile soy ağacı sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz.

SMS ile soy ağacı sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen soy ağacı sorgulaması yeniden hizmete açıldı. Vatandaşlar geçmişlerini görmek için talepte bulunabilir ve gelecek SMS yanıtının hemen ardından sonuçlara ulaşabilirsiniz. İşte SMS ile soy ağacı sorgulama…

Soy ağacı sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden sisteme giriş yaparak soy ağacı sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden de sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Karşınıza çıkacak olan sayfadan e-Devlet girişi yapabilirsiniz. Sizlere gelecek olan SMS onayının ardından sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Hangi yıllara kadar soy ağacı çıkarılıyor?

Sayfaya girenler 1800`lü yıllara kadar üst soy bilgilerini kontrol etmeye imkanı bulabiliyor.

Saatte 33 bin soy ağacı üretildi

Alt soy üst soy raporu kullanıma açıldığı gün e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi.

Üretilen belgelerde kişilerin yalnızca kendilerine ait alt ve üst soy bilgileri yer alıyor. Belgelerde, 6698 Sayılı "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" gereğince kardeşler gibi yan soylarına ait bilgiler ise e-Devlet üzerinden paylaşılmıyor.

#Soy ağacı sorgulama
#e-Devlet
#e-Devlet giriş
6 yıl önce