|

Son dakika... Salih Müslim yakalandı! Salih Müslim kimdir?

Son dakika... Terörist başı Salih Müslim Prag'da yakalandı. Kırmızı bültenle aranan Salih Müslim PYD'nin 2010 yılında bu yana liderliğini yapmaktadır. Peki Salih Müslim kimdir? İşte ayrıntılar..

Yeni Şafak
11:32 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 11:39 - 25/02/2018 Pazar
AA
Son dakika... Salih Müslim yakalandı!
Son dakika... Salih Müslim yakalandı!

Son dakika... Salih Müslim yakalanarak tutuklandı. Terör örgütü PYD/PKK’nın kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandı.

SALİH MÜSLİM KİMDİR?

1951 yılında Halep'te dünyaya gelen Salih Müslim doğma büyüme Suriyelidir. Kürt asıllı bir ailenin ferdi olan Salih Müslim,1970 senesinde İstanbul'da yaşamış ve 1977 yılında üniversite eğitimini tamamlamıştır.

Asıl mesleği mühendis olan Salih Müslim 1998 yılında siyasete ilk adımını atmış ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ne katılmıştır.

Salih Müslim, bugün Suriye Demokratik Birlik Partisi lideri olarak PYD bayrağı altında haince çalışmalarını sürdürmektedir.

2013 yılında oğlu Şervan Müslim'i Telabyad'da çıkan silahlı bir çatışmada kaybetmiştir.

Salih Müslim Suriye'deki en güçlü Kürt lider olarak tanınmaktadır. Müslim, 2010 senesinde Irak'a kaçmış, 2011 senesindetekrar Suriye'ye dönerek, Suriye'deki iç savaşta hain planlarını sürdürmeye devam etmiştir.

#Son dakika
#Salih Müslim
#Salih Müslim kimdir
#PYD
6 yıl önce